Научете повече за синтетичния парфюм

Основната съставка на един парфюм е масло, което се извлича от естествени или синтетични източници. Добре е да правите разлика между ароматизиращите продукти на базата на техните съставки. Когато познавате характеристиките на синтетиката и тези на натуралните продукти, ще можете да направите най-добрия избор на парфюм спрямо вашите специфични нужди.

Ароматът и спецификата на продуктовия парфюм зависи пряко от неговите съставки. Затова вземайте предвид фактори като това дали артикулът е изработен на основата на природни продукти или е свързан със синтетичен източник.

Научете повече за синтетичните съставки:

Парфюм от синтетични материали

Промяната при аромата на синтетичния парфюм е доста по-последователна в сравнение с естествените ароматни съединения. Въпреки това, разликите в органичния синтез могат да доведат до минутни разлики в концентрацията на примеси. Ако тези примеси имат слаб праг на миризма (откриване), разликите в аромата на синтетичния парфюм ще бъдат значителни.

Състав – той зависи пряко от чистотата. Обикновено синтетичният парфюм се състои от едно химично съединение. Това може да са хирални смеси от изомери, като например Iso E Super. Благодарение на почти чистия състав на химичното съединение, същите молекули, които са намерени разредени в природата ще имат различен аромат и въздействие върху организма. Синтетичният парфюм е неразреден, това е причината да бъде по-силен.

Аромати – те са подобни на естествените аромати, но доста по-наситени. Някои учени, които се занимават с производството на синтетичен парфюм, се опитват да имитират естествени нотки от природата, докато други проучват цялостния спектър от аромати. Нови, ухания които не се срещат в природата, често се смятат за уникални и по-интересни. Пълната гама от тези аромати можете да разгледате в многобройните онлайн каталози за парфюм.

Като цяло синтетичният парфюм се характеризира с чист и ясно изразен аромат. Често уханието е монотонно в природата, но напомня и други естествени аромати.

Цена – зависи от метода на синтезиране. Като цяло синтетичният парфюм се счита за по-евтин. Въпреки това, поради различни фактори като нисък добив на химикали, е възможно синтетиката да се оскъпи много повече от натуралните аромати. Голяма част от съставките, които описаме са изключително трудни за изработка и добив. Така противно на очакванията крайната цена на марков парфюм, който е изцяло произведен на синтетична основа, може да бъде тройно по-висока от тази на естествените аромати.

Остава да се насочите към най-правилните продукти за вас. Избирайте внимателно, подберете аромата спрямо повода и мястото, на което ще го носите. Запознайте се с ароматите предварително, за да не останете разочаровани, особено ако пазарувате онлайн.

HTML код на статия

Автор: Par123


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар