Стихотворение за подарък – чудесен начин да зарадваш любим човек

Всеки от нас е изпадал в затруднена ситуация, щом стане въпрос за подаръци. Наближи ли голям празник или рожден ден на любим човек, започваме да се чудим какво да изберем и прекарваме дни, дори седмици в търсене на най-подходящия подарък. Но това никак не е лесна задача, особено ако искаме да бъдем оригинални в избора си, а сме изчерпали повечето популярни варианти. Ако ви е омръзнало да подарявате традиционни и скучни вещи, следващата идея определено ще ви хареса.

Със сигурност на много малко от вас е хрумвало да подарите стихотворение на любимия/ата, близък приятел или роднина. Замислете се обаче – това е един прекрасен жест, изпълнен с лично отношение към човека, както и сърдечен начин да изразите своята обич и признателност. Едва ли има жена, която не би се разтопила под въздействието на романтични и нежни строфи? А и кой мъж не би приел с истински възторг стихове, специално написани за самия него? Ако целта ви е не само да “отбиете номера”, а наистина да покажете, че държите на човека, то тогава подаръкът от стихове би бил изключително подходящо решение. Още по-въздействащ ефект ще постигнете, ако съчините акростих, при който първите букви от всеки ред образуват вертикално неговото/нейното име или някакво друго послание.

Освен подарък, едно въздействаща творба може да бъде и прекрасно поздравление по случай щастливо събитие (годеж, сватба, новородено, нов дом и т.н.) или пък трепетно обяснение в любов. Няколко строфи с топли думи биха зарадвали ваш близък роднина повече от всяка материална вещ. Едно мило стихотворение, изпратено от вас, ще озари лицето на живеещия далеч приятел и ще му покаже, че мислите за него. С други думи – поезията е универсално средство, с което да изразявате своите чувства и да доставяте положителни емоции на хората. Затова винаги се намират достатъчно поводи, когато искате да зарадвате чрез нейната магия скъп човек.

Тук логично ви изниква въпроса “Ами какво ще правя, ако не мога да пиша стихове?” Ако природата ви е надарила с таланта да се изразявате в рими – чудесно! Но ако това изкуство не ви се отдава – няма нищо сташно. Съвсем не е необходимо да умеете да пишете поезия, за да изненадате любимите хора с такъв подарък. В този случай на помощ ни идва Стиходар – сайт, основан от малка група поети, където можете да поръчате стихотворение за подарък, написано изцяло за вашия случай, според вашите желания и посветено на човека, на когото ще го поднесете. На неговите страници ще откриете и още интересни идеи за поднасяне на подарък – стихотворение.

И за да не бъдем голословни, ви поздравяваме с една от техните творби:

      Във всеки труден миг от моя път
      заставал си до мен със силно рамо.
      Когато двама заедно вървят,
      победата е двойно по-голяма.

      Щом радостен успех ме сполети,
      ти пръв от всички радваш се без корист.
      Споделяме тревоги и мечти
      и опит от житейската си орис.

      Не знам без теб как бих се справял аз
      в това овълчено, жестоко време…
      Щастливец съм, че всеки ден и час
      приятел си ми най-добър и верен!

HTML код на статия

Автор: Glarean


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 5 гласа)
Стихотворение за подарък - чудесен начин да зарадваш любим човек, 6.0 out of 6 based on 5 ratings

Напиши коментар