Футбол на маса или просто джаги

тат билярдДжаги – игра към, която няма как да не се пристрастиш, особено ако си почитател на футбола като спорт. Историята на джагите започва преди по-малко от един век, когато след посещение на футболен мач Харолд Тортън се замисля за подобна игра, която може да се играе вкъщи от всеки фен. Идеята на Харолд дошла от една проста кибритена кутийка, от тогава играта е любимо хоби за милиони хора по света.

Днес може да срещнете джаги в почти всеки бар, кафене и игрална зала. Много хора ги притежават в домовете си, като по този начин, не е необходимо да се съобразяват с работното време на заведенията, в които се намират.

Правилата на играта са същите, като при игра на футбол – победител е онзи, който отбележи повече голове. Конфигурацията, в която са подредени играчите по масата е: вратар, двама защитника, пет халфа и трима нападателя. Тази подредба на играчите може да бъде променена във всеки един момент, стига джагите, на които се играе позволяват това.

Има световно първенство по джаги, като представителка на България е носителка на световната титла за жени. Всичко започнало като хоби и разпускане с приятели след училище, но се превърнало в мания. Гордостта на България, Екатерина Атанасова си спомня с умиление, как някога това е било просто хоби. Още един чудесен пример, как ако превърнем хобито си в работа ще сме крачка по-близо до щастието.

Една от фирмите, които облагодетелстват българския ценител на тази игра е фирма ТАТ Билярд – можете да откриете също и маси за билярд нови и под-наем, снукър маси, щеки и аксесоари за тях, както и дартс, джаги, тенис на маса, въздушен хокей, покер и други. Фирмата се е утвърдила като лидер на пазара, благодарение на качествения и богат избор на продукти.

Можете да откриете нашия шоурум на адрес:

ТАТ БИЛЯРД

1142 София, ул. Любен Каравелов 58; 0882579910; 02/4200256; 0889848008, Факс:02/4200259

Работно време :

Понеделник – Петък 10:00 – 19:00 Събота – 10:00 – 14:00

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар