Шофьорските курсове в голям или по-малък град са за предпочитане

Придвижването с автомобил, особено в големите градове е необходимост, без която могат да бъдат загубени часове в градския транспорт. Но, за да получи право за управление на автомобил преди това всеки трябва да се запише на шофьорски курсове. Къде е по-добре да се изкарат те – в малък или голям град? Какви са предимствата и недостатъците?

По-трудно е да избереш правилната автошкола в София, Пловдив, Бургас или Варна. Тези градове има много фирми предлагащи шофьорски курсове и желаещият да се сдобие с книжка най-често избира воден единствено от цената. Това е грешен подход, т.к. автошколите предлагащи най-ниски цени се радват на голям наплив от курсисти, но това неминуемо води до влошаването на качеството на обучението, т.к. индивидуално на всеки може да бъде отделено по-малко време и не винаги може да се вникне в това точно от какво има нужда курсиста.

Всеки записал се на шофьорски курсове има различен начин на мислене и различни умения, с различна бързина усвоява новите умения и с различен стил шофира. Един опитен инструктор разбира манталитета на различните учащи и ги третира според индивидуалните им изисквания.

Избирайки автошкола водени единствено от цената, често курсистите не полагат успешно изпитите от първия път, а им се налага да се явяват по няколко пъти. Някои накрая успяват успешно да преминат шофьорските курсове, а други се отказват мислейки, че от не става шофьор.

Няма човек от който да не става шофьор! Важен винаги е индивидуалния подход, запишете се на шофьорски курсове с индивидуален подход, защото, ако се набляга на нещо вече усвоено от курсиста и не се обръща внимание къде не е подготвен, рано или късно истината излиза наяве и останалите участници в движението ще се чудят „На този пък кой му даде книжка…?!“.

Често в големите градове средната цена на предлаганите от автошколите шофьорски курсове е по-ниска отколкото в малките градове, защото конкуренцията е по-голяма.

Записвайки се на шофьорски курсове в голям град, курсистът има възможността да бъде по-добре подготвен отколкото в малко населено място. Защо? Защото движението, в което усвоява уменията си е голямо – задръствания, регулирани и нерегулирани кръстовища, кръгови движения, булеварди, паркиране в малки улички и всякакъв тип участващи в движението превозни средства.

Вероятно, ако не усвоите материала достатъчно добре ще вземете по-трудно изпитите в края на обучението, защото ще се наложи да шофирате пред изпитващи с присъствието, но без помощта на инструктора!

Записвайки се на шофьорски курсове в по-малък град вероятно на курсиста ще му бъде обърнато повече внимание към индивидуалните му нужди, вероятно и изпитът ще бъде положен по-лесно поради облекчения трафик, но прави ли го това подготвен да шофира в някой от големите градове?

Прочетете и как се изкарват шофьорски курсове!

HTML код на статия

Автор: gbrezin


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар