Какво трябва да направите, когато разберете, че страдате от хемороиди?

Пациентите, които страдат от хемороиди, искат да знаят как могат да се справят със състоянието си възможно най-бързо. Обикновено заболяването се асоциира с хроничен запек, отлагане на ходенето до тоалетна и продължителното застояване на това място. Всички тези фактори допринасят за засилването на кръвния поток към вените в ректума. Поради тази причина вените се подуват и уголемяват. Това обяснява и защо хемороидите са чест спътник на дамите по време на бременността.

Как да се погрижите за състоянието си?

Последните проучвания показват, че пациентите с хемороиди имат по-висок тон на аналния канал. С други думи, гладкият мускул на аналния канал е по-стегнат от средното ниво, дори когато е в покой.

Хроничният запек добавя своето към този проблем с физиологията, защото по време на посещението на тоалетната налягането в аналния канал се увеличава и избутва хемороидите към мускулите на сфинктера. Проблемите със съединителната тъкан могат да накарат хемороидите да изпаднат във външната част на ануса.

Пациентите, трябва да разберат, че това е проблем, който може да бъде разрешен с използването на подходящите лекове и медикаменти. Инвазивната намеса не винаги е най-доброто решение.

За нещастие, понякога медицинската гилдия забравя да напомни на пациентите, че операциите няма да излекуват проблема. Те имат свойството просто да забавят новото му появяване. Операционните намеси премахват симптомите, които можете да изпитате отново.

Добрите новини

Добрата новина е, че всеки, който страда от хемороиди, може да помогне на състоянието си. На първо място, трябва да се погрижи с едно посещение при личния си лекар, който да постави окончателна диагноза. Лекарят ви може да ви предпише и медикаменти, както и крем за мазане, които да облекчат състоянието ви. Обикновено тези продукти са много ефективни и ще помогнат на пациентите, да се почувстват по-добре от 2 до 5 дни след започване на прилагането.

От друга страна, пациентите трябва да знаят, че имат още много работа над себе си. Тя започва с тяхната диета. Те трябва да включат повече плодове, зеленчуци и пълно-зърнести храни в менюто си. Те са изключително полезни и освен това ще помогнат да възстановите изгубеното равновесие в храносмилателния тракт. Те ще помогнат и да изградите навик да ходите до тоалетната по едно и също време. Това е изключително важно, когато си имате проблеми с хемороидите.

Освен това, трябва да увеличите и приема на течности. Това ще помогне за подобряване на общото физическо състояние. Водата е най-доброто решение, като повечето специалисти препоръчват да се пият по 8 чаши вода на ден. Пациентите, които страдат от проблема, могат да пият и чай, мляко и прясно изцедени плодове сокове. Добре е да избягват кофеиновите напитки, както и алкохола. Газираните напитки, както и онези с високо количество на захарта са противопоказни за това състояние.

Добре е да се помисли и за започване на серия от леки упражнения. Пациентите не трябва да се занимават с вдигане на тежести, защото това само ще влоши състоянието им. Добре е да помислят за спортове, които ще помогнат на долната част на тялото им. Като начало може да се помисли за йога три пъти седмично. В случай, че това не е спорта, който ви харесва, можете да се насочите към кардио. Ходенето, тичането или плуването са изключително добри решения. Онези, които залагат на голямата интензивност в тренировките, могат да започнат с два часа на седмица. В последствие времето за тренировки може да се увеличи, според нуждите.

Билковите мазила като крем за хемороиди Хеморрел могат да облекчат състоянието ви, както и да го излекуват. Благодарение на интернет можете да поръчате мазилото онлайн на hemoroidi-bg.com.

 

HTML код на статия

Автор: hrisi.d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар