Как да избереш уникални подаръци?

Да избереш уникални подаръци за твоите близки е трудно предизвикателство. Особено когато вече си им подарявал най-популярните подаръци като парфюми, аксесоари, дрехи. Но ако следваш нашите лесни стъпки, избирането на уникални подаръци ще бъде като детска игра.

  • Следи за сигнали

Почти всеки споделя желанията си – когато си хареса нещо, но точно в момента няма как да си го купи, страстно разказва за него на близките си хора. Обръщай внимание на тези разкази не само когато наближава повод за подаръци, а през цялата година. Можеш дори да си водиш бележки – така ще бъдеш подготвен със списък с най-желаните подаръци, когато моментът настъпи. А какво по-хубаво от това да подариш точно това, което някой иска. Освен самият подарък, изключително силно впечатление ще направи и това, че слушаш внимателно, когато ти споделят.

  • Разпитай

Ако не си имал възможност да разбереш сам за предпочитаните придобивки на твоя човек, просто разпитай най-близките му хора. Със сигурност сред тях ще има някой, който знае на какви подаръци би се зарадвал най-много. В случай, че те надхвърлят бюджета ти, можеш да купиш подаръка заедно с други хора. По-добре е подаръците на празника да са по-малко на брой, отколкото да са много, но ненужни.

  • Импровизирай

Когато горните два варианта не работят при теб, трябва да бъдеш креативен. Помисли какви са хобитата, предпочитанията и професията на твоя човек. Избери подарък свързан с тях. Например за моторист – макет на любимия модел мотор, за адвокат – статуетка на Темида и т.н. Друг вариант е да избереш подаръци според зодията – има много статии за това какви животни, камъни и предмети носят късмет и здраве на определена зодия. Проучи ги и подари нещо символично, което да се превърне в талисман. Ако се спреш на този вариант е важно да добавиш картичка с пояснение или лично да разкажеш да смисъла на подаръка, защото шансът да остане неразбран е голям.

  • Довери се на професионалистите

Ако все още не се сещаш за нищо подходящо, което да подариш, просто разгледай из онлайн магазините за уникални подаръци. В тях ще откриеш голямо разнообразие на продукти, които в повечето случаи дори са разделени на категории според това за кого са подходящи. Някои от онлайн магазините предлагат и консултации – описваш човека, повода и бюджета и те откриват най-подходящите подаръци вместо теб.

След като избереш подходящите уникални подаръци, никога не забравяй да ги опаковаш добре. Опаковката е тази, която прави първото впечатление и показва дали и колко си се постарал с подаръците. Картичката също е препоръчителна, особено когато подаряваш на по-близък човек.

 

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Как да избереш уникални подаръци?, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар