Нестандартни идеи за опаковане на коледни подаръци

Често пъти, опаковката на подаръка не е по-маловажна от самия него. Подарък, поднесен в обикновена подаръчна торбичка, дори не предизвиква интерес у получателя. Ако обаче подаръкът е нестандартно и добре опакован, той със сигурност ще събуди интереса на получателя си, и той няма да има търпение да го отвори веднага. Ето защо, когато дойдат Коледните празници, вече сте купили подаръците, и наближава времето, когато трябва да ги поднесете, трябва да помислите за оригинални опаковки.

Можете да направите подходящи торбички за подаръци, и то собственоръчно. Ще са Ви нужни само картон, ножица, лепило, и малко въображение. Направете торбичката по стандартен начин. Ако имате под ръка няколко стари копчета и парче конец, може да направите очи, нос и уста на торбичките. Така те ще станат забавни и оригинални. Поставете подаръците н тях, и ги поднесете.

Ако сте решили да подарите бутилка хубаво вино, може да я опаковате с целофан, да украсите с панделки или други декорации по Ваше желание, и според въображението Ви.

А знаете ли, че може да опаковате подаръка и с вестник? Не се шегувам – сложете подаръка в подходяща кутия. Нея я опаковайте с вестник, по стандартния начин. След това вземете моливи или флумастери, и нарисувайте панделките, които по принцип се слагат на подаръците. Можете също така, да публикувате посланието си в даден вестник, като малка обява. И за да сте сигурни, че получателят ще го види, вземете вестника, опаковайте с него подаръка така, че посланието Ви да остане най-отгоре. За още по-сигурно, може да го оградите с цветен молив, за да се набива на очи.

Ако ще поднасяте подаръци на цялото семейство, може да ги опаковате по стандартния начин,  да ги завържете с въженце един за друг, така, че да се получи нещо като стълба от тях. Закачете ги някъде, където всички могат да ги видят, и всеки да вземе своето стъпало от стълбичката.

Можете също да направите снежинки или други фигурки от хартия. Все пак, говорим за коледни подаръци, за това би било добре, ако фигурките са свързани с празника – елхички, снежни човеци, дядо коледа и т.н. Сложете подаръка в добре затворена кутия, а нея облепете с фигурките. Не претрупвайте много, за да не се загуби ефекта.

Може да вземете хартия с букви – нещо подобно на буквените ребуси в книжките с кръстословици. Опаковайте подаръка с тях, и с цветен химикал или флумастер, оградете думите, които изразяват Вашите чувства към получателя.

Сигурни сме, че ако дадете воля на въображението си, със сигурност ще Ви хрумнат много нестандартни и оригинални идеи за опаковане на коледните подаръци.

HTML код на статия

Автор: WebSEO.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар