Няколко съвета за улеснение при монтажа на временни електормери

В дейността на строителните обекти понякога се налага инсталацията на временни електромери. Понякога тази ситуация може да се повтори в сгради, които все още не са монтирали електромерите си. Тези временни устройства позволяват така необходимото електричество да протече по проводниците и да осигури нормалния живот или работа на потребителите. Най-сигурният начин за осъществяването на този проект е той да се осъществи преди електрическата компания да е прокарала електричеството. В противен случай потребителите ще трябва да заплатят много различни такси за включването на електромерите. Това са разходи, които могат да се спестят, когато става дума за временни електромери.

 

Какво е необходимо?

Потребителите, които искат да монтират временни електромери, трябва да се сдобият с устройството. То лесно може да бъде намерено в магазинната мрежа. Освен това електромерите са достъпни и в интернет страниците на производители и дистрибуторите на подобни стоки. Цените им са достъпни, като няма да внесат дисбаланс в бюджета на домакинството. Потребителите могат да изберат цената, която са готови да платят и да се запознаят с характеристиките на устройството.

Освен това трябва да се набавят и някои инструменти. На първо място потребителите трябва да се снабдят с комплект отвертки. Освен това никога не е излишно да се разполага с няколко метални скоби.

 

Инструкции за монтажа стъпка по стъпка

На първо място трябва да се локализира мястото, където са поставени електрическите кабели на сградата. Те обикновено се поставят в табло. То може да се намира в сервизно помещение или директно на стълбищната площадка. Потребителите могат да го познаят по стикерите „Високо напрежение”, които се поставят на предпазните капаци. Често не са използвани какви методи за заключване на таблото. С други думи, то може да се отвори без наличието на ключ. След отварянето на таблото, в което трябва да се поставят временните електромери, потребителите ще забележат много кабели.

 

Проводниците, които отвеждат към електромерите

Кабелите, които осигуряват захранването, трябва да бъдат оголени. Това е проста задача в случай, че потребителите разполагат с клещи. Проводниците, чрез които се свързват електромерите, са изолирани със специално покритие. Токът преминава в тях по медната им сърцевина. Целта е да се достигне именно до нея. С помощта на клещите трябва да се оголят около 3 сантиметра от медната повърхност на кабелите.

При инсталирането на временни електромери трябва да има налични три кабела. Два от тях са черни на цвят, а един е с бял. Двата черни представляват полюсите, а белият е неутрален.

 

След като са подготвени двата черни кабела, трябва да отидат към върха на електромерите. Там трябва да има два терминала. Свързването на проводниците и електромерите трябва да се направи много внимателно. При не добро свързване уредите няма да са в състояние да функционират. Това означава, че клемите на проводниците, които се намират в електромерите, трябва да се стегнат здраво. Това се случва с помощта на подходящите отвертки.

Неутралните кабели трябва да се свържат в средата на електромерите. Белият кабел се подготвя по-същия начин, както и черните. След като медната сърцевина на конектора е достигната, тя трябва да бъде отведена към терминала.  Отново се затяга с помощта на отвертка.

HTML код на статия

Автор: hrisi.d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар