Почивка на гръцки полуостров Керамоти

На Земята има едно местенце, малко познато и вероятно затова заредено с толкова спокойствие и позитивизъм. Керамоти – едно кътче в Егейско море, със звучно име, привличащо слуха и събуждащо сетивата за любопитно очакване. Звучи екзотично, непознато, привличащо. Но в никакъв случай не е недостъпно.
От София през магистрала “Тракия”, полуостров Керамоти отстои на около 340 км. От Банско през Гоце Делчев, КПП “Илинден”, Драма и Кавала – 349 км. Ако изберете да минете през Кулата, Серес, Елефтеруполи, Кавала, разстоянието е около 368 км. В близост до Керамоти е и международното летище Кавала, само на 12 км.
Едва ли е познато по-спокойно, уединено и чисто място, в същото време предлагащо всичко необходимо за една дори непланувана ваканция в Гърция. Керамоти е изборът на хората, търсещи място само за себе си. По 10-километровата плажна ивица, с фин, топъл морски пясък, ще отпочинете истински, необезпокоявани от търговци и такси. Дори на метри от вас може да няма други плажуващи хора. Но това в никакъв случай не значи, че ще скучаете по време на ваканцията си в Гърция. Напротив!
Любителите на риболова имат отлични условия сами да уловят вечерята за цялата си компания. В Керамоти риба може да бъде уловена навсякъде, защото морето изобилства от скумрия, лефер, лаврак, сафрид, морски кефал и дори октоподи. Сред гръцките рибари Керамоти е едно от най-известните места за целогодишен свободен улов на риба и морски деликатеси. Разрешителен билет за риболов не е нужен.
Възможността за изобилен риболов не е единствената атракция в Керамоти. В близост преминава река Места. Какво има там ли? По делтата на река Места има многобройни лагуни и езера, разнообразни по размер и с невиждана нежна красота. Разнообразието от видове птици също е невиждано.
Но да се върнем на плажната ивица. След интересния ден насладата от питие и вкусна вечеря от морски дарове може да си доставите в едно от крайбрежните заведения. А те никак не са малко за това райско кътче. Обслужването е на перфектно ниво, дори българска реч може да срещнете почти навсякъде, тъй като там работят немалко българи.
Керамоти е мястото за почивка в Гърция, което предлага всичко необходимо за една истински вълнуваща ваканция.  Това е мястото, от което ще се приберете заредени с положителна енергия, много вълнуващи впечатления, запомнящи се пейзажи и отпочинали, наистина отпочинали.

HTML код на статия

Автор: magicaz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Почивка на гръцки полуостров Керамоти, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар