Предимства на зимните гуми

Зимните гуми са най-важният елемент от автомобила през мразовитите месеци от годината. Защо? Те не само осигуряват по-добра стабилност зад волана, но и повишават сигурността за околните и удоволствието от шофирането. Поради тяхната значителна роля през зимата бих желал да хвърля малко яснота върху основни въпроси, които всеки един шофьор си е задавал преди да се реши да смени летните или всесезонни със зимни гуми.

Това е само и единствено допълнителен и излишен разход? Това съвсем не е вярно. На практика, всички зимни гуми допринасят за по-ниската консумация на гориво на заснежена и мокра настилка. Освен това, ако сменяме летните със зимни гуми през студените месеци, и обратното, то ние успяваме да запазим и двата комплекта в оптимална форма за максимално дълъг период от време.

Необходими са само при сняг? Абсолютно погрешно мислене. Този тип обвивка на колелата повишават стабилността на автомобила не само при заснежена пътна настилка, но и при мокра или заледена. Не трябва да си мислим, че единствено снегът е причина да поставим подобен тип гума. Напротив, при обилни валежи и заледени настилки (каквито през зимата не липсват щом температурите паднат близо до нулата), то зимните гуми могат да ни осигурят нужната безопасност и комфорт.

Няма как да ни глобят ако не сме със зимни гуми? Не рискувайте с подобни оправдания. В последните години бяха приети редица закони, които задължават всички водачи на превозни средства да са със зимни гуми през зимните месеци.

Те водят до по-лош комфорт от шофирането? Напротив. С техните характеристики те дори могат да повишат приятното усещането от шофиране или возене в лек автомобил. Последните технологии в производството на зимни гуми правят прехода от летни или всесезонни неосезаем.

Неподходящи са при високи скорости? Отново неправилно твърдение. Вече голяма част от зимните гуми имат индекс на скоростта, който позволява предвижване с над 200 км/ч. Разбира се, напълно безсмислено е да рискуваме своя и живота на останалите с подобни скорости по време на дъжд, сняг и лед, но е добре да знаем какви са ограниченията на нашите гуми.

Нужно е да сменя само две от четирите си гуми? Ако искате да свършите своята работа на половина, действайте. В случай обаче, че ви е грижа за вашата и тази на останалите участници в движението сигурност, то сменете всички четири гуми. Половинчатите работи що се отнася до автомобила могат да доведат до сериозни последствия. Всички марки и големи сервизи препоръчват смяната на всички четири автомобилни гуми независимо дали те са зимни, летни или всесезонни.

HTML код на статия

Автор: t1sh087


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар