Пътеводител в света на диодите

Всички диоди, които произвеждат светлина, могат да имат съществени разлики. Изключително важно е потребителите да са в състояние да различат качествените лампи от съмнителните продукти. Потребителите, които трябва да избират диоди, могат да научат малко повече за устройството, за да изберат най-качествения продукт за дома или офиса си.

 

Ефективност – Продуктите, които използват диоди в устройството си, могат да бъдат както висококачествени, така и за комерсиална употреба. Ефективността е един от най-важните фактори на диодите. Този компонент е споменат в информацията на продукта. Мерната единица, която го определя е лумени за ват. Потребителите могат да се ориентират според това число каква е ефективността на диодите, които са избрали. По принцип потребителите трябва да се ориентират за лумени, които са над 80.

 

Цветна температура – Това е величина, която има отношение към цвета на светлината. Мерната единица, за която трябва да се следи тук е Kelvin (К). По-специално келвините измерват цветната температура, която се произвежда в LED лампата. По-ниските числа за цветната температура подсказват за наличието на по-топла светлина. Това означава, че тези диоди създават по-жълта светлина. По-високите числа за цветната температура подсказват, че става дума за по-студени нюанси на бялото. Дневната светлина е от 5000 до 5500 K. Помещенията се осветяват от диоди с цветна температура от 2400 и 2700 K. Някои потребители, които са свикнали с флуоресцентно осветление, по-често избират 3200 – 3400 К. Може да се каже, че цветната температура влияе на продуктивността. Това означава, че диодите, които имат 4100 – 4500 К, дават повече енергия на потребителите, които ги използват.

 

Индекс за цветопредаване – Това е термин, който можете да срещнете и в английското му съкращение – CRI. Този термин обяснява колко близо светлината от диодите идва до дневната. В случай, че цифрата за този компонент е висока, това ще определи и пропорционалното качество на продукта. Тази спецификация не трябва да се бърка с цветната температура. Високите стойности на цветопредаване не означават, че диодите предават бяло-синя светлина. Топлите цветове също са обект на CRI. Потребителите трябва да си представят залязващото слънце. Това са около 2600 К цветна температура. Цветопредаването се занимава с начина, по който хората възприемат светлината от изкуствените източници.

 

Диоди – Диодите са компонентите, които всъщност произвеждат светлината. Когато малките елементи са произведени, те произвеждат много силна синя светлина. В последствие те се покриват с материал, обикновено фосфор. По този начин се произвежда по-топъл цвят. Всеки слой от фосфор намалява индекса на цветната температура. Просто можете да погледнете диоди с 2400 К и такива с 5500 К. Съвсем друг е процесът, който се използва при създаването на диодите, които са цветни или със сменящ се цвят.

 

Диодите имат някои основни характеристики, които са в състояние да определят качеството. Тук трябва да се отбележи, че те се изработват от полупроводници. Елементът е прерязан в средата от лист, който отново е от полупроводников материал.

Диодите за всяка лампа или друго осветително тяло, поради тази причина те споделят едни и същи характеристики. Това е истина и за слоевете покривен материал, които променят цвета на светлината.

Диодите се покриват автоматично, последователно наблюдаван и регулиран процес.

Най-добрият материал и основа за процеса на продукцията прави голямата разлика между висококачествените продукти и не толкова скъпите предложения на пазара.

HTML код на статия

Автор: hrisi.d


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар