5 стъпки да се отървем от хлебарките завинаги

В природата се срещат всякакви животинки, някои красиви, мили, умни, но има и такива, които никой не би искал в къщата си и въпреки това те проникват и създават колонии там. Най-гадната такава твар е хлебарката и нейната цел е да се засели в нашия дом и да създаде поколения там необезпокоявана. Много често се случва да разберем, че имаме хлебарки в дома си, когато вече е твърде късно  и те се създали колонии, а ние имаме нужда от истински специалист, който да се заеме с премахване на хлебарките в нашия дом. Повечето хора разчитат, че хлебарките няма да нападнат техния дом, но всъщност топлия и винаги пълен с храна дом е целта на всяка хлебарка, въпреки, че те са животинки, които живеят и на открито, но не и на студено. Преди обаче ситуацията да стане сериозна и да трябва да викате специалисти е по-добре сами да се погрижите за дома си, така че да изгоните тези твари възможно най-бързо и ефикасно и да поддържате дома си чист и спретнат. Следващите 5 стъпки ще ви помогнат да се отървете от гадинките настанили се в дома ви:

  1. Установете наличието и количеството на хлебарките. За тази цел трябва добре да се огледате освен за наличието на самите хлебарки и за наличието на техните изпражнения. Хлебарките обичайно се крият през деня, но ако видите дори една хлебарка в апартамента ви през деня това означава, че те вече имат изградена колония във вашия уютен дом. Ако виждате само по няколко хлебарки през нощта това означава, че има още много скрити из шкафовете, зад мебелите и в цепнатините. Хлебарките в София, Варна, Бургас, Пловдив и другите големи градове обикновено окупират неусетно апартамента ви, особено ако е добре отопляем. Обикновено вие дори и не разбирате, че имате хлебарки докато не ги мернете или през нощта или през деня, когато е вече твърде късно. Друг сигнал, че имате хлебарки са жълтеникаво-кафявите петна, които ако не са съвсем засъхнали са леко лепкави, по кухненските мебели, както и по чиниите, чашите и кухненската посуда.
  2. Открийте от къде идват хлебарките. Определено тези животинки не се появяват от въздуха, така че добре огледайте дома си дори за най-малките пукнатини и уплътнете всяка една от тях, дори самите фуги в банята и кухнята можете да уплътните повторно. Дори големи, хлебарките могат да се провират през най-малките пукнатини. Също така каналните хлебарки обикновено идват от канала в банята и кухнята, за това е добре да го запушвате с тапа, когато не ползвате мивката или ваната.
  3. Убийте хлебарките. Лесно е да се каже, но не е толкова лесно да се направи и все пак започнете със следните неща незабавно:

–          Направете храна за хлебарките. Да правилно нахранети ги с борна киселина омесена с хляб, тесто или друг вид храна, направете топчета и ги разпръснете из дома ви. Борната киселина не е вредна за деца и домашни любимци, така че не се притеснявайте, ако някой от тях погълне част от отровната храна.

–          Насипете борна киселина и във самите кухненски шкафове, където държите чашите и чиниите, посипете също пода и около пакетите или кутиите с кафе и какао – продуктите, които хлебарките обожават!

–          Купете и напръскайте със спрей против хлебарки местата, където не можете да стигнете, зад мебелите, в ъглите и в пукнатините по стените, между фугите и около касата на прозорците и вратите.

–          Мравките и гущерите обожават да се хранят с хлебарки. Ако нямате нищо против някое от тези животинки да населяват дома ви тогава те със сигурност ще ви отърват от хлебарките.

–          Купете пестициди от професионален аграрен магазин, а не само обикновените домашни спрейове, които са доста по-слаби като ефект.

  1. Предпазете дома си от нова инвазия. Най-добрият начин да се предпазите от повторна инвазия е да поддържате чистота в дома си навсякъде във всеки един кът и ъгъл. Това е доста трудно, но не и невъзможно така че се замислете кое е по-добре за вас да се борите отново с хлебарките или да не им позволявате да проникнат в дома ви? След като сте приключили с избиването на хлебарките е по-разумно да поддържате чистота и ред и постигнатите резултати отколкото да повторите всичко отначало.  Хлебарките не обичат хигиената и чистотата, за това е добре да не ги оставяте да живеят сред прах и мръсотия.
  2. Тази стъпка е за тези, чиито дом инвазията е вече в твърде голяма степен и трябва да се извикат специалисти. Когато гореописаните стъпки не дават ефект е най-добре да се обадите на фирма, която се занимава с унищожаване на хлебарки.

HTML код на статия

Автор: summer


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар