Аромати за сладкиши за всеки сезон

Нещо бързо за приготвяне или добавяне, но пък с естествен аромат на плодове, търсим ежедневно в хранителните магазини. Добавянето на аромати и други овкусители за сладкиши решава въпроса със задоволяването на най-претенциозния вкус и кулинарни изисквания. Ароматите за сладкиши се предлагат в течна, суха и екструдирана субстанция. Те се добавят в тесто, в пълнеж или глазура на водна и маслена основа. Резултатът при добре балансиран аромат е удивителен и галещ вкусовите сетива. Добавените аромати за сладкиши изцяло могат да заместят пресните плодове и аромати.

Българският традиционен вкус предпочита по-загадъчен и ненатрапчив аромат. Освен плодовите кремови пълнежи много предпочитани са ароматите на лимон, ванилия и ром, които намират приложение предимно в тестените сладкиши – кексове, торти и сладки. Много внимателно трябва да се борави с течните есенции, които са силно концентрирани аромати и при превишаване на препоръчителното количество ароматът на сладкиша би се доближил до този на силен парфюм. Освен ефектът, който оказват върху вкусовите качества на сладкиша, ароматите помагат и на семейния бюджет. Капка-две могат да заместят няколко плода и минути белене, рязане или рендосване.

През лятото цитрусовите плодове не са така сочни и свежи. В такъв момент на помощ се притичат именно добавените аромати за сладкиши, които спасяват положението и запазват вкуса на приготвения сладкиш,сякаш е приготвен със свежи цитруси.

Какво е празникът без сладкиш! В същия ред на мисли ще попитаме и какво е делникът без сладкиш! За любителите на сладкото и по-точно на домашно приготвените сладкиши всеки ден е повод за сътворяване на поредното кулинарно изкушение. Ароматът на ванилия, канела, кокос, ягода или карамфил, разбира се е въпрос както на лично предпочитание, така и на “изискванията” на сезона за аромат. С ароматите за сладкиши под ръка във всеки сезон на годината можем да приготвяме любими или експериментални сладкиши. Есента и зимата са сезоните, които най-силно ни предразполагат към експериментирането и честото приготвяне на сладкиши. Но на типичните за тези сезони вкусове на ябълки, канела и портокал можем да се наслаждаваме по всяко време на годината с ароматните есенции. Със същия изпитан и ефективен метод през студените месеци ще се насладим на ягодови и ванилови сладки домашни изкушения.

HTML код на статия

Автор: magicaz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар