Винилови или алуминиеви щори

Има няколко различни начина за почистване на винилови или алуминиеви щори като всичко се свежда до лични предпочитания. Един от начините е да се отнасяте към тях като към щори от изкуствена дървесина и да ги почистите от праха и да ги измиете с кърпа. Но, ако имате много алуминиеви щори в дома си, тази опция може да ви отнеме доста време, особено, ако освен праха има и мазнина.

В този случай можете да свалите щорите, да ги накиснете в сапунена вода във ваната и да ги изтъркате с мека четка. Изплакнете ги добре и ги оставете да се отцедят и да изсъхнат върху постлани на пода кърпи. След изсъхване, напръскайте повърхността на щорите със спрей, който отблъсква праха.

Тази процедура можете да я направите и на двора, ако имате такъв. Наредете щорите на тревата и ги напръскайте с вода с градинския маркуч. Изтъркайте ги с мека четка и ги изплакнете с чиста вода. Изчакайте да изсъхнат.

Докато чистите винаги дръжте щипка за пране в джоба си, за да отбележите до коя летва на щората сте стигнали, ако някой ви прекъсне. Така можете да правите почистването в продължение на дни и няма да забравяте докъде сте стигнали.

Качеството на щорите също е от значение. Пример за качествени щори са тези от Камакс: http://www.kamax.bg/p/Vertikalni-tekstilni-i-aluminievi-shtori

Как да защитим щорите си

Когато почиствате прозорците, не пръскайте почистващия препарат директно върху стъклото, по- правилно е да го напръскате върху кърпа и след това да ги почиствате. Така ще предотвратите увреждането на щорите от почистващия препарат.

Използвайте по- често четката за козината на домашните си любимци. Така няма да има паднала козина, която се е натрупала върху щорите и по ъглите.

Редовно сменяйте филтрите на климатика – тези филтри са капани за прах и микроби. Те трябва да бъдат сменяни или почиствани редовно, за да се запази качеството на въздуха и да се намали количеството прах.

Пердетата, тънки или плътни, до голяма степен ще спомогнат за намаляване на праха и увреждането на вашите щори.

Редовното почистване на вентилатора на тавана ще предотврати разхвърлянето навсякъде на прах и всякакви боклуци.

Превантивната грижа за премахване на праха и нечистотиите от вашите щори ще помогне за тяхното запазване и за възможността да чистите по- малко.

 

 

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар