Декоративната преграда – съчетание от стил и функционалност

В днешни дни светът около нас е много динамичен и ние все повече се нуждаем от модерни решения за нашето пространство, които да са едновременно функционални и създаващи усещане за комфорт, както навън така и у дома.

В тази статия ще разгледаме едно интересно хрумване в областта на интериорния дизайн за дома, което е именно с такива характеристики. Това е декоративната преграда. Тя представлява преградна стена без отвор за врата и в много от случаите (зависи от цялостната визия и предпочитанията на клиентите) не стига до тавана. Има за цел, както се подразбира от името, да обособи дадено пространство в дома. Изключително подходяща е за маломерни жилища, но това не означава, че не може да се сложи такава и в по-голямо. Обикновено се използва за да се прегради хол от кухня, трапезария от хол, хол от спалня да се обособят стълби и др. Предпочитан материал за направата на преградни стени е гипсокартон отвътре с  лека метална конструкция. Както споменахме и в една друга статия, гипсокартонът притежава редица предимства,поради които е предпочитан материал за вътрешно строителство. А именно – неговата лека, пореста структура, непозволяваща задържане на влага; няма нужда от време за съхнене; освен това се прави от природни суровини, което е предпоставка за една по-здравословна среда.

Разбира се декоративните прегради може да представляват и фигурални метални или PVC решетки, може да бъде като завеса – от някакъв вид текстил или кожа, може да е съчетание от няколко вида материали, но както казахме, предпочитани са тези от гипсокартон. Поставянето на декоративна преграда в дома е все по-предпочитано от клиентите, тъй като носи множество предимства. Като за начало, когато искаме да отделим дадено пространство не се налага са градим цяла зидана стена, което означава по-малко труд, време и средства. Освен това по този начин се избягва усещането за отделеност, но същевременно се очертават границите в помещението и се създава една по-интересна и нестандартна атмосфера.

Освен усещането за една по-голяма лекота в жилището като същевременно е изпълнила функцията си да обособи дадено пространство, декоративната преграда е и много модерно и стилно решение за вашия интериор. Тук полетът на въображението е безграничен. С богато разнообразие от геометрични фигури, цветове, нестандартни форми, различни картини може да създадете истинска приказка. Преградите могат да допълват или да бъдат продължение на идеята на тавана, а същевременно геометричните форми и особености дават възможност за поставянето на допълнителни аксесоари.

Практически и най-смелата идея за декоративна преграда може да бъде реализирана. Това е едно модерно и много удобно решение за вашето жилище, което перфектно допълва вътрешния дизайн на дома и внася допълнително усещане за комфорт и уникалност.

HTML код на статия

Автор: miglena_gancheva1


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар