Как да направите перфектния блат за торта

Колкото и да е лесно и удобно да изтичаме до близкия магазин и да си купим торта или друг сладкиш когато ни се прияде, трябва да признаем, че домашно приготвената торта е несравнима с тези на пазара. Тя е вкусна, прясна и апетитна, и най-вече знаем какво точно съдържа, защото е направена от продукти, които ние самите сме избрали. Плюс това не включва никакви изкуствени съставки като консерванти, подобрители и оцветители.

Тези факти са безспорни, но много често се отказваме да приготвим торта вкъщи, защото цялата подготовка отнема време и усилия, а ние сме твърде заети в ежедневието си. И по тази причина се лишаваме от удоволствието да хапнем вкусна домашна торта и се задоволяваме с купешка такава, която не е точно каквото искаме, но върши работа.

Но все пак, от време на време можем да си позволим да отделим известно време и да си приготвим идеалната торта по наш вкус. Ако сте решили да вложите малко старание и да зарадвате любимите си хора с една чудесна домашна торта, ние пък ще ви дадем една идея за възможно най-лесните и вкусни блатове. Това е многократно изпробвана рецепта, която всъщност е повече от проста, но в същото време е подходяща за всякакви торти и се получава наистина страхотна. Ето я и нея.

Нужни са ви: четири яйца, една чаша захар, една чаша брашно и малко олио. Това са продуктите, необходими за един блат, така че вие си решавате с колко блата ще бъде вашата торта и правите всеки един с такова количество продукти. Минималният брой, за да стане хубава торта е два блата, но по-добре се получава с три. И така, чуквате яйцата в дълбок съд и ги разбивате с миксер първо самостоятелно, а после заедно със захарта. Разбивате по-продължително време докато сместа се повдигне значително. Тогава добавяте брашното и разбърквате, но вече не с миксер, а с дървена лъжица. Добавете и малко олио на око и разбъркайте отново хубаво. След като предварително сте загрели фурната на висока температура, вземате една кръгла тавичка или форма за сладкиши, покривате я с хартия за печене или обикновена хартия при липса на такава (тя също върши работа) и изливате сместа. Слагате блата да се пече до суха клечка, като през това време приготвяте следващия. Към него можете да добавите и какао, за да стане тортата шарена. След като блатовете изстинат можете да приготвите тортата с крем по ваш избор, сметана и декорация. Това е една наистина лесна и сполучлива рецепта за блат, която ще ви спести време, но и определено ще ви хареса.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар