Как може да бъде обоснована ниската цена на интериорните врати?

Врати се срещат в почти всички помещения, било то офис, публична институция или апартамент. Има и външни врати, които може да се каже, че представляват  известна  конкуренция  по популярност на интериорните, обаче в зависимост от ситуацията, на вас може да ви трябват и едните и другите.

В днешно време е невъзможно да удивите някого с изненадващи форми и мотиви, понеже на пазара има голямо разнообразие от интериорни врати и техни вариации, обаче, освен дизайнерските решения, се забелязва значителна разлика в цените между различните категории продукти. Ще се опитаме да разберем, защо това се случва.

На първо място, необходимо е да се каже, че към представените разновидности от врати, всяка служи за различни потребности. Входната врата трябва да защитава помещенията от шум и натрапници. Затова следва да се фиксира на здрави шарнирани панти, самата тя трябва да е достатъчно стабилна, често като “защитник” на имота се предлагат блиндирани врати. Естествено, тази врата няма да струва никак евтино, като се вземат под внимание стойността на материалите, от които е изработена.

По отношение на вратите, разделящи стаите, няма такива строги изисквания. Естествено, те служат също за разделяне на пространството, изолират от външния шум и лоши метеорологични условия. Но вътре в помещенията,  въпросът  се  решава  по-лесно,  не  е  необходимо  да  се монтира тежка, солидна врата .

Това позволява производството на вратите да бъде от доста по-евтини материали, като фурнир,HDF, MDF, дърво. В някои случаи вратата може да се направи от пластмаса (или друг материал). Ясно е, че разходите за довършителна дейност (измазването на входната врата  не е евтино удоволствие, но при интериорните врати   често не е нужно) ще бъдат значително по-ниски. Същото се отнася за аксесоарите, съответстващи на качеството на вратата.

Освен това, монтажа на интериорните врати, в някои случаи е значително по-лесен. Очевидно е, че простата ключалка на вратата на стаята е достатъчна, но защитата на входната врата, трябва да бъде сериозна. Както виждаме, относително ниската цена на интериорните врати е мотивирана от ниските разходи за закупуване на материали, аксесоари и монтаж.

HTML код на статия

Автор: ivan_stefanov_83


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар