Създайте истински десертен шедьовър с най-подходящия аромат

Когато нямате време, а чакате гости или ако просто обичате да експериментирате в кухнята, едно от нещата, които бихте могли да опитате, е да прибавите някакъв аромат към вашия десерт. Много хора не са наясно със съществуването на специалните аромати за сладкиши, които понякога се оказва онази липсваща частица, без която произведението е сякаш незавършено.

С помощта на различните аромати за сладкиши ще успеете да задоволите и най-претенциозните вкусове и предпочитания. В допълнение към кулинарните ви умения, тези продукти, които се предлагат в сух, течен и екструдиран вариант, биха ви превърнали в истински майстор на сладкарството. Те се прибавят към съответната глазура, пълнеж или тесто на маслена или водна основа. Целта на ароматите за сладкиши е да заместят пресните плодове и естествени аромати на продуктите. В случай, че нямате налични, спокойно бихте могли да използвате тях, тъй като придават същия вкус, мирис, баланс, а десертът просто се разтапя в устата, галейки вкусовите рецептори.

Според тенденциите, българите предпочитат по-леките аромати, не толкова натрапчиви, напомняйки загадъчност и очакване. Сред най-търсените аромати за сладкиши, изключае плодовите, са тези с мирис на ром, лимон и ванилия, които е използват главно в тестените десерти – сладки, торти, кексове.

Важно е да се внимавате с количеството на течните есенции, понеже ако се прекали, десертът ще придобие аромат на тежък парфюм. Иначе, различните видове аромати за сладкиши спестяват много време, усилия и средства. Достатъчни са само една-две капки, за да се наслаждавате така, сякаш консумирате пресни плодове.

Вкусът на цитрусовите плодове през летните месеци не е същият, няма я познатата свежест, която ни пренася на друга земя. Точно тогава, приготвяйки нещо сладко за любимите ви хора, бихте могли да ги замените със съответните есенции, които ще запазят вкуса на сладкиша, а усещането ще бъде доста… цитрусово.

Разбира се, любителите на сладкарските изделия знаят, че за да се приготви десерт вкъщи, не е необходимо да има повод, а само желание. За щастие, на пазара се предлагат аромати за сладкиши за всеки сезон, което ще ви улесни в приготвянето на разни сладки шедьоври, независимо от времето. Ягода, кокос, ванилия, карамфил, канела и т.н. – когато експериментирате, развихряйки въображението си, без проблем бихте могли да създадете десерт по собствена рецепта, който да буди възхищение и респект към уменията ви в кулинарията.

Обикновено, повече десерти се приготвят през по-студеното време – есента и зимата. Според проучвания, най-предпочитаните аромати за сладкиши, приготвени у дома, са портокал, ябълка и канела. Хората се ориентира и към ваниловите и ягодовите десерти, напомнящи лятото. Така или иначе, без значение от сезона, с подходящия аромат винаги може да си приготвите всичко, което ви се хапва и да изненадате своите близки с умопомрачителен „плодов” десерт.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар