Три идеи за бързо почистване на дома

За да се отървете веднъж завинаги от битовизмите, свързани с това кой ще почисти къщата и кой ще се погрижи за реда вкъщи, можете да прибегнете до три изпитани подхода към хигиената у дома.

Първият и най-често срещан начин да организирате редовно и ефективно хигиенизиране на апартамента е да свикате семейния съвет и да обсъдите графика на почистване.

Какво представлява това? Решава се кой каква работа ще върши всеки ден от седмицата или в точно определени дни. Например, задача на съпруга е да очиства прахта, събрана на високи рафтове, над гардероби и секции и върху неговите риболовни принадлежности, разбира се. В определен ден от седмицата отново на него се пада честта да почисти основно банята. Реда в гаража, мазето и таванското помещение също е негов ангажимент.

В ръцете на съпругата е чистотата в кухнята, подреждане на стаите, миене на прозорци.

Децата ежедневно трябва да подреждат своите стаи, да помагат при подреждане на масата и при сервиране и отсервиране.

Могат да им се възлагат леки задачи като поливане на цветята или разхождане на кучето.

Ако не намирате начин да ангажирате членовете от семейството с почистване на дома, а нямате време да вършите всичко сама, можете да отделите средства, за да си закупите домашен робот.

Изглежда като голям диск и работи с различна мощност. Можете да избирате между такъв, който почиства и такъв който пере. Обикновено производителите хвалят неуморимия и педантично почистващ уред, който никога няма да ви изостави, но не очаквайте подобна машинка да успее да почисти всяко ъгълче, както вие правите. Предимствата са, че можете да се разходите, докато робота почисти пода на просторната ви дневна. Недостатъците са в недостатъчната мощност на по-евтините модели. Обикновено този тип помощници работя с батерии тип АА като се препоръчва да се използват презареждащи се такива. Приблизителните размери на робота са височина 7 см, диаметър 25,5 см.

Третата ни идея за ефективно почистване на дома е чрез наемане на фирма за почистване.

Каквото и да си говорим, все още нищо не може да замени работата на професионалните хигиенисти. Ако искате почистването да бъде свършено  качествено и в срок, просто се възползвайте. Екипите от почистващите фирми са оборудвани с препарати, техника и пособия за почистване, с помощта на които ще направят дома ви наистина блестящ и уютен.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар