Хоризонтални алуминиеви щори и техните предимства

Когато избираме щори, търсим основно три неща: функционалност, подходящ дизайн и изгодна цена. Хоризонталните алуминиеви щори са едно от най-често използваните решения и по трите показателя. Те са подходящи както за офис помещения, така и за дома. По-често срещаното им приложение е на прозорци, и по-малко на врати.

Защо точно хоризонтални алуминиеви щори?
Ето какви са основните им предимства пред много от другите видове щори.

  • Хоризонталните алуминиеви щори са дълготрайно решение.

  • Устойчиви са и трудно се повреждат.

  • Те са и едно от най-изгодните решения за щори.

  • Освен това са лесни за монтаж.

  • Не се влияят от нивото на влажност в помещението.

  • Абсолютно лесни за почистване – с влажна кърпа или направо с вода.

  • Не позволяват никаква видимост в помещението, в което са поставени. През текстилните щори например, въпреки плътността на материите, при изкуствена светлина в помещението, могат да се видят силуети. При алуминиевите щори, в напълно затворено положение на ламелите, това е невъзможно.

  • Висока степен на непропускливост. Хоризонталните алуминиеви щори изпълняват изцяло функциите, за които са създадени. Затворени до край, не пропускат никаква слънчева светлина, също така изолират добре.

  • Не допускат нагряването от слънчевите лъчи да навлезе в помещението. Понижават значително навлизането и на топлината в стаята. А когато ламелите са отворени до край, стаята е напълно светла и просторна, както ако щорите ги няма въобще.

  • Разнообразие от цветове. Хубавото на хоризонталните алуминиеви щори е, че могат да се поръчат в разнообразни цветове.

  • Разнообразие от ширина на ламела. Освен цветовете, хоризонталните алуминиеви щори могат да бъдат поръчани и с различна ширина на ламела.

  • Механизмите за управление са надеждни. При тези щори механизмите на управление са направени достатъчно просто, за да се чупят трудно и достатъчно сложно, за да изпълняват идеално функцията си.

  • Лаково покритие с вечна гаранция. Лаковото покритие върху хоризонталните щори се води с гаранция тип „вечна” – поради високото си качество и устойчивост на влиянията на околната среда.

Издръжливостта на хоризонталните алуминиеви щори зависи, разбира се, от плътността на използвания алуминиев материал. Колкото по-плътен е алуминият, толкова по- издръжливи ще са щорите. Издържливостта е важна и факторът производител е от значение. За да няма компромиси е отличен избор Камакс и техните хоризонтални алуминиеви щори: http://www.kamax.bg/p/horizontalni-aluminievi-shtori

Малко повече за почистването.

Що се отнася до почистването и поддръжката, хоризонталните алуминиеви щори се почистват много лесно – просто трябва да се забършат с мокра кърпа. И все пак, добър съвет за това би бил първо да ги почистите с прахосмукачка. Така ще премахнете максимално натрупалия се прах и след това почистването с кърпа ще е много по-ефективно и бързо.

Ако пък искате да направите леко, рутинно почистване, можете да използвате обикновена четка за почистване на прах от мебели.

Ако кордата се е зацапала, можете да използвате препарат за почистване на петна от тъкани и да я забършете кърпа, напоена с разтвор от него. Замърсяванията веднага ще се махнат.

И още малко за разнообразието.

Освен различните цветове, които можете да изберете за цялата щора, е възможно да поръчате дуо вариант – от едната страна ламелите могат да бъдат един цвят, а от другата – друг. Това означава „лицева” и нелицева част. Частта, която е откъм помещението може да изберете да бъде в цвят, съответстващ на интериора вътре, а другата част – на гърба – да бъде в бял или друг цвят. Той ще е цветът, който се вижда отвън.

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар