5 предупредителни знаци, които показват, че имаш нужда от нови гуми

Подобно на болката в краката, която всеки изпитва след дълга разходка, така и гумите на автомобила искат внимание. Те за разлика от острата болка, напомнят за себе си с подаването на различни сигнали. По този начин, чрез подмяна на гумите си гарантирате качество на превоза и безопасност на пътя.

И докато вече сте на “ти” с устройството и механизма при инжекционни уредби за колата, то за смяна на гуми всеки сезон, трябва да следите.

Разбира се, ако имате поглед към колата си периодично или организирате посещение в местния автоцентър може сами да се уверите дали гумите са в добра форма. Кои 5 предупредителни знаци могат да издадат нуждата от смяна на гуми:

Протекторът на гумите никога не бива да пада под 1/16 от инча (1,6 mm) в дълбочина. Ако редовно шофиране на хлъзгав път, по мокри повърхности, купите си манометър за измерване на дълбочината на протектора.

Износване на протектора – новите гуми са удобство. Те са индикаторни ленти носещи и вградени в самите гуми. Тези барове, остават невидими или едва видими, когато гумите са нови, постепенно започват да се появяват следи на износване по протектора износва. Те се появяват като плоски гумени ленти, които показват, перпендикулярната посоката на самият протектор. Ако повече от един или два от тях са видими на една гума, шарката ще се изтощи. Това трябва да е особено очевидно в мокрите пистите.

Пукнатини по страните – не всички проблеми с гумите ще са в протектора. Те могат да се появяват в страничните стени. За щастие е лесно да се направи визуална проверка на страничната стена. Ако пукнатините в страничната стена започват да изглеждат сериозни, може да се получат по-добри безопасни, условия.

Издутини и мехури по гумата – понякога външната повърхност на гумата започва да отслабва. Резултатът може да бъде издатина или блистер, която се простира навън от останалата част от повърхността. Това е подобно на аневризма в един от кръвоносните съдове и изисква незабавни мерки. Същото е и с гумите си. Това слабо място може да доведе до внезапна продухване.

Твърде много вибрация – в определен размер вибрациите са неизбежни при шофиране, особено на лоши павирани пътища, но ако сте шофирали известно време, вероятно знаете колко вибрации е позволена и кога става нередна. Причини за вибрацията могат да са гумите, които са разместени или небалансирани. Дори ако гумата не е основната причина за вибрациите, вибрациите могат да повредят гумата и съвсем скоро ще имаме проблем. Така че, ако колата ви има лош случай тресене, особено ако забележите това, когато не се движите по лоши пътища, потърсете незабавно механик. Твърде много вибрации са почти винаги е знак, че нещо не е наред.

HTML код на статия

Автор: keiti


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар