Кои са актуалните тенденции при дамските обувки тази година?

Модата при дамските обувки за топлите месеци на 2016-та година е разнообразна. При официалните модели на висок ток хит са металното покритие и множеството тънки каишки, обхващащи стъпалото и глезена. Сандалите в сребристо и златисто са супер модерно допълнение към вечерни тоалети. Те открояват краката, акцентират върху женствеността на походката, съчетават се перфектно както с класическата малка черна рокля, така и с интересни феерични или прилепнали модели в бяло, екрю, капучино и др. А комбинацията с масивни бижута със същия метален отблясък като този на обувката, със сигурност ще ви направи неотразима!

Маратонки и спортни обувки

При дамските маратонки и спортни обувки актуални са както класическите изчистени модели в бяло и черно, така и по-разчупените. При втория вид най-модерни са ярките багри като наситено синьо, тъмно розово (фуксия), зелено, жълто и др.

Сандали

Доста актуални са и стилните черни сандали с множество тънки каишки, но не напълно изчистени, а декорирани с цели или натрошени бляскави кристали, както и с ефектни метални пластини. Подобни изящни сандали се съчетават добре с почти всички елегантни вечерни рокли, без значение дали са дълги или къси, затворени или с голи рамене.

Официалните дамски обувки

Също така истински хит при официалните дамски обувки са прозрачните токчета тип „кристалните пантофки на Пепеляшка”. Някои модели дори са с напълно прозрачни каишки, които подсилват ефекта. И те биха могли да се комбинират с най-различни вечерни тоалети, като за разлика от металическите чифтове позволяват да изберете по-цветна, богато декорирана и бляскава рокля.

Обувки с принтове

Дамските високи обувки с принтове на влечуги не само са супер атрактивни, но са и много актуални този сезон, като най-често на модните подиуми присъства класическата белезникава змийска шарка. Съчетават се добре с по-изчистени рокли, като биха могли да допълват перфектно и панталон, пола, костюм.

Ежедневни обувки

При ежедневните дамски модели хит са каишките и ниските дебели токчета, които определено са много практични. Като се има предвид и това, че са в черно и бяло, те наистина могат да се нарекат мултифункционални и да се комбинират с разнообразни дрехи. Актуални са и обувките тип „мъжки мокасини”, които пък се съчетават добре с ежедневни панталони, ризи и блузи.

Обувки на платформа

От мода не излизат и обувките на висока цяла платформа. Този сезон доста актуални са интересните, атрактивни, богато декорирани чифтове от този тип. Те са както изключително пъстри, така и в съвсем неутрални цветове, но пък с изваяни по тях фигури (т.нар. архитектурни обувки). Съчетават се добре с по-разчупени, ежедневни облекла като панталони и дълги свободни летни рокли. И не на последно място голяма част от дискутираните модели обувки и маратонки може да намерите в онлайн магазин Sportmoda.bg

 

 

HTML код на статия

Автор: buntaka


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар