Стойността на една антикварна книга

Много интелект, емоции, богатство се крие в редовете на антикварните книги.

Дали те са икономични, не може да се твърди на 100%, но със сигурност са добро решение за всеки интелигентен човек.

Едни от нас ценят високо книгите и залагат на тях като ги купуват, без да гледат за цената, други подхождат с недоверие и скептицизъм, колкото и интересно да им се е сторило дадено творение.

Ако търсите и други интересни неща, посетете interpolezno.com.

В трудните и сурови времена на криза много залагат средствата си в благородните метали, други в банки, но замисляли ли сте се колко ценно и полезно би било да си закупите някоя и друга книга. Всеки, които има няколко свободни хилядарки евро, може да заложи на това да стане колекционер. Преди обаче да се пристъпи към такава крачка, трябва добре да се проучи пазара и стойността на антикварните книги.

В края на миналия век, колекционери и инвеститори намират смисъла на възможностите на книжния пазар. Редките екземпляри поскъпват, но не са единствените, покачват се цените и на стари книги, които не се числят към редките.

В множество европейски страни цените на старите книги се покачва също. Това става с не до там големи темпове, но е реално.

Скъпи са и произведения на американски и британски автори. Добри антикварни произведения са тези с немски, а това осезаемо лични и по цената им, която е десетократно по-ниска от тази на английски и френски издания. Това не значи, че немският пазар не поддържа ценни екземпляри.

Поколението от колекционери на петдесетте години в миналия век бавно отшумява и прави място на многообещаващите световни книги.

Според специалистите по антиквари стойности на книги е добре да се инвестира в немски книги от най-стари времена.

В антикварното колекциониране няма изградени правила. Колекционерите трябва сами да търсят варианти и вратички да се образоват и да намират нужното и ценното сред многото екземпляри. Внимание се обръща и на това дали книгата е ръкописна, в какво състояние е, каква е истинската й стойност. За достъп до такава информацията може да се ползва интернет. В антикварните интернет магазини не само могат да се открият изданията, които вълнуват колекционерите, но и цялостна информация за всяка конкретна книга. За определяне на цената, значение имат детайлите, а един от тях е на колко езика е издадена книгата. Или казано по друг начин, колкото повече са преводите, толкова по-ниска е стойността й.

Безспорен факт и решаващ за формиране цената на дадена книга има нейното състояние. Тя трябва да е изящна, както по отношение на страници, така и по визия на корици. Стойността се покачва и от това, чие притежание е била по-рано.

Колкото по-нестандартна е дадена колекция с антикварни книги, толкова по-големи са шансовете, тя да бъде продадена някой ден на добра цена.

Ако сте почитател на четенето на книги, на страниците на ИНТЕРПОЛЕЗНО.COM ще намерите още много сходни теми: http://www.interpolezno.com/четенето. Теми като предимства на онлайн книгата и предимства в четенето, както и още други

HTML код на статия

Автор: keiti


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар