Как да предложим брак?

Мигът, в който мъжът предлага брак на своята бъдеща спътница в живот е силно емоционален момент. Момент, който дълго се помни и разказва. Ето как предложих на приятелката ми тогава, понастоящем майка на две деца. Зала 1 на НДК,  концерт на Марк Нопфлер, билети в оркестрината. Старият Марки засвири “Ромео и Жулиета“, аз паднах на колене с малка кутийка в дясната ръка и изрекох  вълшебните думи.  Останалото е история и слава Богу, че резултатите от нашата любов спят, за да мога да напиша следващите редове.

От дистанцията на времето смея да твърдя, че доста добре ми се получиха нещата. Както с предложението, така и  с децата.

Мъжът трябва да поеме инициативата и да измисли нещо страхотно, а от жената се очаква да го иска и да не е пълно дърво. Ето някои примери за добри предложения, разказани от наши приятели и клиенти:

♥  На Ниагарския водопад – годениците живеят в Канада. Тук имаме Крушунските водопади, така че можем да откраднем идея

♥  В каляска в Сентрал Парк в Ню Йорк

♥  На площад Сан Марко, Венеция в 12:00 часа на Нова година

♥  На хълм над Мелник с  приказна гледка

Това са част от  добрите примери.  Най-добрият е описан от автора в началото на това четиво.  Но има мъже, които  подценяват акта на даването на годежния пръстен. И допускат грешки. А понякога едно нескопосано предложение може да отложи сватбата за неопределено време и  дори да сложи край на връзката. Ето 5 неща, кандидат младоженци,  които не трябва да правите:

♦  Не предлагайте брак без пръстен. Разбира се вашето обяснение във вечна любов и намерението ви да прекарете живота с дамата до вас е много по-важен от едно бижу. Но Пръстенът  е изключително важен. Той бива сниман, показван на роднини и приятели. Той е основна тема на разговор поне месец след поставянето му на безимения пръст на любимата ви. Ако го няма намеренията ви няма да изглеждат достатъчно сериозни и не е ясно как ще реагира избранницата ви. Така че дори да не уважавате годежния пръстен, трудно ще ви се получат нещата без него. Ако не се чувствате уверени в избора си, вземете с вас някой близък с опит и задължително друг пръстен на любимата, по който бижутерът да вземе мярка.

♦   Не предлагайте твърде скоро. Прекарвате чудесно времето си заедно. Почивки, плаж, купони, секс. Тя няма нищо против да прекараш съботата с приятелите си. И решавате, че тя е човекът. По-добре да изчакате, да заживеете заедно, да се справяте заедно в трудни моменти. Защото на едно прибързано(дори и най-романтичното) предложение, можете да получите отговор от типа “Страхотно е,  но нека да го обмислим първо“

♦   Внимавайте с предлагането пред публика. Тук има толкова ужасни издънки, че направо ми настръхва косата: http://www.youtube.com/watch?v=22ec8o7p2bI. Представете си колко време и нерви им е струвала подговката на лузърите от клиповете за този тип предложение и какво е унижението  след това. Така че не предлагайте на Герена, на Уембли и на кой да е стадион. Дори и сред  бельото й да се намират  сини прашки с надпис – сините в атака и стаята й да е облепена с плакати на Гонзо. Или ако все пак решите да го направите предложете й на стадиона, но дискретно, така че само тя да разбере. А след заветното “да“, можете да дефилирате на терена преди някой мач заедно вие в костюм, а тя с булченска рокля, за да оберете овациите на зрителите. НО това трябва да бъде внимателно обсъдено и взаимно желано действие.

♦   Преди да предложите, бъдете дискретни. Не разгласявайте наляво и надясно, че смятате да предлагате брак. Така има сериозна опасност тази информация да достигне до ушите на кандидат-булката преди вие да сте й предложили. Гафът убива ефекта на изненадата.  Преставете си как би се почувствала любимата ви ако най-добрата й приятелка я попита – “Как мина снощи? Иван предложи ли ти най-накрая? Всички в компанията тръпнем  в очакване.”  По-добре не се опитвайте да си представите, а действате потайно. Дръжте противника в мъгла и сам не излизайте от нея.

♦   Уцелете момента. Направили сте прекрасна подготовка. Романтична вечеря, последвана от посещение на  любимия ви пиано-бар. В джоба ви се крие кутийката  с годежния пръстен, който смятате да дадете, паднал на колене, докато певците изпълняват “you are so beautiful“ на стария Джо Кокър. Но малко преди да започнете изпълнението на плана:

  1. любимата ви се скарва с най-добрата си приятелка по телефона
  2. става скандал на съседното сепаре
  3. усещате, че питиета за кураж са ви дошли в повече

 

Има сериозна опасност като си припомняте историята за това как сте предложили, да си спомняте много по-ярко разбития нос на скандалджията от съседното сепаре или как сте паднал по стълбите на излизане. А не това е целта. Така че ако прецените, че атмосферата на избраното място не е подходяща, не се чувствате добре или половинката ви не се чувства добре, отложете предложението.

Нашият съвет към вас, младоженци. Прочетете внимателно четивото и следвайте сърцето си. Ако имате нужда от помощ с организацията на сватбата, след като сте чули заветното “да”, не се колебайте да се свържете със сватбена агенция Инанна.

Източник: http://www.inannabg.com/wedding-proposal/

HTML код на статия

Автор: tedolina


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар