Преглед на HTC Wildfire S

HTC Wildfire S

Продължаваме да ви разказваме за новата серия на компанията НТС, която към този момент съвсем не е на последно място на световния пазар на смартфони. За първото полугодие на 2011 г. компанията е реализирала почти 10 млн. устройства, което е два пъти повече в сравнение с първото полугодие на 2010 г. Оборотът и приходите на НТС са се увеличили с 200%. Не е за чудене, като се има предвид, че тайландският производител стремително набира скорост – в момента НТС е на четвърто място по продажби сред производителите на смартфони. В голяма степен това се дължи на новата серия смартфони HTC Desire S, Incredible S, Wildfire S.

Скоро към тях ще се присъедини и впечатляващият  Sensation.  По-подробно за него – в един от следващите обзори, а сега ще поговорим за най-младия представител на смартфоните им за тази година Wildfire S. Този компактен апарат, въпреки своите размери и ориентираност към младежката аудитория, е доста интересен със своите особености, плюсове и минуси.

 Дизайн и управление

Wildfire S е наистина компактен: това е най-миниатюрният апарат от НТС досега. Въпреки това, корпусът е достатъчно широк и приляга в ръката добре.

Лицевата част на апарата се състои от 3.2-инчов екран, покрит със защитно стъкло, под който има неголям блок със сензорни бутони. Има и алуминиев кант, който обхваща почти цялата предна част на смартфона. Отгоре, защитен от метална решетчица, е прорезът  за звука. До него има светодиод, който със зелен или червен цвят ви сигнализира за състоянието на смартфона. В долната част има малка, но много удобна за хващане извивка на корпуса. Лентата със сензорните бутони е съвсем тънка и е възможно потребителите с по-едри пръсти да засягат и долната част на екрана, което би предизвикало трудности с бързата навигация и управлението. И въобще, като се има предвид миниатюрността на устройството, собствениците на по-големи длани би следвало да си изберат апарат с по-голям диагонал на екрана.

На десният ръб на апарата няма нищо – бутоните за регулиране на звука са разположени отляво. Там са още и буксите за microUSB и за зарядното устройство. Отгоре е бутонът за включване, както и 3.5 мм букса за наушници. Всичко е съвсем стандартно, както е и при останалите смартфони на НТС. Хубаво е, че аудиоизходът е  с метален корпус и ако слушалките случайно се изтръгнат от телефона, може да не се вълнувате, че буксата ще се надраска или спука.

Камерата е на задния панел, до нея са светкавицата (още едно подобрение в сравнение с предишния модел Wildfire) и високоговорителя. Задният панел, който служи и за капак, е изработен от матова пластмаса. Ние изпробвахме апарат с бял капак, но има още с тъмносиви и виолетови разцветки, при това съвсем не крещящи.

Екран и камера

Ето още едно подобрение, което така липсваше на потребителите на предишния модел на Wildfire – качествен 3.2-инчов екран. И ако при стария модел параметрите му бяха съвсем скромни (резолюция 240х320), то HTC Wildfire S може да се похвали с резолюция 324х480.

Какво се е променило? Пикселите на екрана вече не се набиват в очи, изображението е по-отчетливо и по-ярко, уеб-страниците се преглеждат много по-удобно и лесно, дори да са с малък размер на шрифта. Такова подобрение просто няма как да не ни зарадва.

Изводи

HTC Wildire S е добър, качествен, надежден и достъпен апарат, който можем да препоръчаме на младите и активните, както и на потребители, които за първи път си купуват телефон с Android. Решаващ фактор за тях могат да се окажат  доброто качество на предоставената услуга и наличието на един от най-удобните интерфейси – Sense. На младежите пък биха им харесали добрите социални възможности – потребителският интерфейс и услуги, и възможността за използване на различни приложения – можеш да изпратиш направената от теб снимка във Фейсбук или В-контакт само като натиснеш едно копче. Е, по-опитните потребители биха обърнали внимание и на слабите страни на апарата –  камерата и батерията, но тези минуси съвсем не са фатални.

HTML код на статия

Автор: writer


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар