Видовете футболни топки

Футболът е международна игра и се играе по-цял свят. Освен това го обичат малки и големи. Играем го за наслада, за спорт и професионално. Поради тази причина, както за всичко останало в нашия свят от FIFA – международната футболна федерация се е наложило да въведат определени стандарти за изработката на футболните топки. Това е с цел да се въведе равноправие и ред при провеждането на международни мачове, турнири и олимпиади.

От друга страна всеки, който се занимава с футбол макар и като хоби би искал да се доближи до стандартите или да си вземе топка, която няма да се разпадне още на първия мач.

Има няколко вида футболни топки. Първо те могат да бъдат различни по употреба,  различни по размер и различни по материали на изработка.

Има футболни топки за обучение, футболни топки за мач, професионални топки, плажни топки, улични футболни топки, футболни топки на закрито, футболни топки за игра на трева, зимни топки, мини топки и т.н.

По размер има няколко размера от 1 до 5, като по широко се използват последните. За начинаещи и малки деца до 12 години се препоръчва размер 3, за юноши от 12 до 16 години се препоръчва размер 4, а за останалите 5. Това е оригиналния размер при който обиколката на топката трябва да е от 68 – 70 сантиметра и да тежи около 430 грама.

По марки и материали за изработки се оказва, че има много компании. Смята се, че 40% от всички футболни топки са направени в Sialkot Пакистан, заедно с други големи производители от Китай и Индия. За световната купа 62 година Adidas създаде Adidas Сантяго .

В магазина на http://solarshop-bg.com/  има огромен асортимент от футболни топки, който включва от  тренировъчни топки, през професионални футболни топки по стандарта на ФИФА и УЕФА,  специални топки, плажни футболни топки, улични футболни топки, топки за футбол на закрито, леки топки и дори зимни футболни топки – много от които са на преференциални цени.   Ето защо ние сме уверени, че ще отговорим  на всяка конкретна нужда и при нас ще намерите удоволствието от футболната игра.

HTML код на статия

Автор: solarshop


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар