Видове обеци

Едни от най-популярните бижута са обеците. Има много модели, които могат подчертават линиите на лицето. Например за жени с дълга коса, най-подходящи са дългите обеци, които подчертават лицето. Ако вие сте фен на бижутата, трябва да знаете какви основни видове обеци има във всяка бижутерия.

 Въз основа на начина, по който обеците се поставят и затварят се обединяват в няколко групи.

 Това са тип кука, който може би е най популярния стил, защото е лесен за носене и удобен.

 Винтови обеци  – те се завинтват от задната страна на ухото с винтче. Наистина са по-трудни за слагане, но има по-голяма сигурност и по-трудно се губят.

 Обеци под формата на лост – те са подобни на тези тип кука, но имат малки ключалки за ухото.

 Обеци тип клипс –  при тях има закопчалка, която минава през предната и задната част на ухото.

 Малките обеци обикновено са предпочитани от жените с къси коси. Те могат да бъдат винтови, клип и в повечето случаи имат и  малко камъче например бисер.

 От големите, най-популярни са обеците тип обръч, както  веригите и така наречените полюлей. Дори и примитивните африкански племена са носили на ушите си обици тип обръч и  полюлей с доста сложни модели. Тези видове могат да се носят при всякакви прически и тоалети.

 Видове обеци според формата на лицето

 Различните форми на лицето са кръгла, сърцевидна, квадратна и овална. Жените, които имат овални лица са най-облагодетелствани, защото на тях им отива всякаква  прическа и обеци.

 Жените с кръгла форма на лицето трябва да избягват малките обеци, а също така трябва да избират модели бижута, които правят лицето да изглежда по-дълго. Подходящи обици за такива лица са верижните полюлей.

 Жените със сърцевидни лица трябва да създават илюзията за обем в долната част на лицето си. Най-подходящите обеци за тях са тези тип полюлей.

За квадратните лица най-добрият вариант са такива обеци,  които да правят лицето по-овално.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар