Използване на моментните бутони

Моментните бутони биха могли да се превърнат в основен компонент за вашите проекти. С правилната конфигурация и програмиране можете да ги използвате във всички видове приложения. В случай, че искате да включвате и изключвате електрически уред, можете да го използвате като обикновен бутон, или да искате да го програмирате да изпълнява ролята на въртящ се превключвател, който има множество настройки.

Всички проекти
Какъвто и да е вашият проект, винаги можете да използвате устройство, което да включва или да изключва електрическата верига. Това е компонент, който може да улесни ежедневната работа с електроуреди от всякакъв тип. Обикновено бутоните имат два вида конфигурации. Те могат да бъдат отворена и затворена. Бихте могли да изберете кой от двата вида бутони да използвате за проекта си, в зависимост от това какъв е електрическият уред и какво ще бъде естеството на работа.
В затворено положение по веригата ще премине електрически ток, докато превключвателят не е натиснат. Когато се натисне устройството, веригата ще се отвори и токът ще спре да тече. При отпускане на бутона контактите отново ще се отворят и напрежението ще потече по веригата.
Когато превключвателят е нормално отворен, той работи на обрания принцип. Когато устройството не е натиснато, по веригата не преминава електрически ток. Ако се натисне, токът ще потече по веригата, което ще накара системата да заработи. Това са устройствата, които по-често намират приложение в битовата техника, а понякога и в промишлеността.

6х6х7 mm моментен бутон
Това е устройството, което специалистите препоръчват най-често за употреба в домашни проекти. Това е много евтин и относително стабилен вариант. Много рядко се случва да има повреда или отказ от работа на подобен превключвател. Този вид устройство има четири крачета, които пасват плътно на всяка спойка. Важно е да се отбележи, че този вид бутони имат и две двойки от електрически свързани щифтове. Всяка двойка проводници е електрически изолирана от другата, когато устройството е в покой.

Възможностите на моментните бутони
Моментните превключватели могат да се използват, за да се включват или изключват електрически вериги за кратко време. Тези устройства работят само докато пръстът ви се намира на тях. Можете да спрете работата на устройството, или да го пуснете за момент.
В случай, че имате по-сложен проект за изпълнение, бихте могли да изберете бутон, който има повече функции. Такива бутони често се използват в автомобилите, те се наричат и ротационни. Това са по-специфичен вид устройства, които изискват повече знания и технически умения от страна на потребителите. Този вид превключватели могат да се използват за включването или изключването на редица електрически вериги. Например има подобни устройства, които при завъртане на едно деление включват светлина, която се степенува с всяко следващо завъртане.

В заключение
Гамата от подобни устройства на пазара е наистина много голяма. В случай, че сте решили да използвате някой от тези видове превключватели, можете да се консултирате със специалист, или да направите бързо проучване онлайн. Вече има много сайтове, които ще отговарят на въпросите ви (като добър пример за това е разделът за бутони на Викиват). Освен това вие ще видите параметрите на всеки продукт и ще сравните цените на избраните опции за вашия проект.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар