Как да свържете LED лента с електропреносната мрежа?

В последните няколко години „направи си сам” материалите стават все по-популярни в интернет. Вече има самоучители на всякакви теми. Някои са под формата на текстови материали, а друга са направо с видео файлове. Вие можете съвсем лесно да подобрите осветлението в дома, офиса или градината си. Трябват ви само няколко лесни урока. Ако решите да правите инсталацията си сами, то е добре първо да прочетете няколко такива материала. Това ще ви помогне да избегнете грешки и затруднения по време на инсталацията на LED лентата. Тези съвети могат да са ви полезни за проекти от всякакъв мащаб както в дома ви, така и в по-големи помещения.

От какво ще се нуждаете?
1. LED лента
2. Нож
3. Подходящ източник на захранване
4. Контролер
5. Трансформатор

Планът за действие
1. Отрежете такава част от LED лентата каквато възнамерявате да използвате. Все пак, имайте на ум, че електрическият кабел, който ще сложите на LED лентата, трябва да достига до контакт. Преценете и измерете разстоянията много внимателно.
2. Разкрийте краищата на кабела и го свържете с LED светлините.
3. Свържете захранването с контролер, за да можете да контролирате LED лентата, когато тя е включена.
4. Свържете LED лентата с трансформатора, който подготвихте предварително. Запомнете, че трансформаторът също трябва да се включи в захранването.
5. След това можете да добавите още няколко LED ленти, ако желаете.

Няколко допълнителни съвета
1. Уверете се, че ще използвате правилните мощности. Както знаете LED лентите използват много ниска мощност в процеса си на работа. Това е и причината да се нуждаят от трансформатор, за да функционират. Когато избирате захранване за LED лентите е добре да добавите 20% толеранс. Да речем, че мощността на LED лентата е 24 вата. Можете да видите уравнението: 24*(1+20%)=29W.
2. Вие ще имате нужда само от един цветен контролер без значение каква е дължината на LED лентата.
3. Това е наистина много важна точка. Ако не можете да се справите с нея, най-добре помолете професионалист за помощ или някои приятел, който има добри познание за електротехниката. За да успеете да свържете своята LED лента с електрическото захранване, трябва да е свързана по успореден начин. Ако свържете веригата по последователен начин, вашата LED лента няма да заработи.
4. Обърнете сериозно внимание на електрическите полюси и внимавайте да ги свържете правилно.

LED лентите може да са наистина много лесни и удобни за ползване. Вие, обаче, сте задължени да спазвате правила за безопасност. LED лентите са добре обезопасени и доста сигурни. Това, обаче, не може винаги да се твърди за електрическите вериги. Вие трябва да подходите много внимателно при инсталацията на LED лентата. Трябва да използвате лични предпазни средства като ръкавици. Освен това, уверете се, че веригата е изключена в моментите, в които нанасяте корекции.

LED лентата ще придаде на дома или офиса ви много стил и изисканост. Със силната си светлина те могат да са наистина много функционални за кухнята или банята ви. Освен това, ако изберете цветна LED лента, вие можете да я направите да мига в ритъма на музиката. Това ще е централна тема за разговори на вашите партита. Освен това не се чудете защо приятелите ви идват често на гости.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар