Как се прави двойна верига с LED захранване?

Можете да разделите интензивността на верига с LED захранване, като промените правия ток, който преминава към светодиода. Интензитетът на светлината е приблизително пропорционален на количеството на тока, който се подава от захранването. След като количеството на тока се увеличава по веригата, следователно интензитетът на светлината става по-силен. Количеството на тока, което преминава през светодиод с LED захранване, може да варира между 0 и 20 милиампера. Двойната интензивност на LED захранването има нужда от ресурси. За превключване между постоянния ток се използват ограничаващи резистори.

 

Какво ви е необходимо?

Източник на захранване с постоянен ток ще осигури светодиодното осветление. Включването и изключването на веригата трябва да се осъществи благодарение на двустепенен ключ. Освен това, ще трябва да се снабдите с LED лента. За осъществяването на този проект можете да използвате и 2 резистора.

 

Първи стъпки в изграждането

На първо място, трябва да се заемете с изчисления за стойностите на резистора. След това намерете минималното напрежение, което е необходимо за включване на светодиодите. Освен това, трябва да изчислите всички изисквания, които имат останалите елементи на електрическата верига, която ще използва LED захранване. Разгледайте добре спецификациите на LED захранването, което сте купили. Обикновено уредът има упътвания за свързване, монтажи и други изисквания. Полезно е да ги разгледате, преди да започнете същинската работа. Схемите могат да бъдат много полезни за начините, по които се свързва електрическата верига.

Втората стъпка от този проект изисква от вас да разделите напрежението от LED захранването. Можете да ограничите енергията, като използвате резистор, който отговаря на минималната стойност на напрежение на веригата.

Свържете последователно всеки от резистори във веригата, която възнамерявате да направите. Трябва да ги разположите така, че да могат да стигат от единия до другия край на веригата. Свържете свободния край на веригата с изводите за ключа с две степени. Следва да приложите свободния терминал към всеки резистор – http://vikiwat.com/karbonni-rezistori.html.

 

Обобщение

Свързването на LED захранването може да бъде наистина сложна и объркваща задача. В случай, че не можете да намерите всички необходими елементи и не можете да се ориентирате как да ги свържете, можете да оставите това на специалистите. Ако обичате предизвикателствата, обаче, трябва да започнете сериозно онлайн проучване. Има редица сайтове, които мога да са ви полезни със съвети за свързването на LED захранване.

Следващата стъпка, която трябва да предприемете е да проверите какво можете да закупите от онлайн магазините. Там има наистина много възможности, които ще се открият пред вас. Можете да сравните цените, за да разберете кое е мястото, на което ще получите максимално качество на минимална цена.

Това са устройства, които имат много голям коефициент на полезна дейност. Повечето уреди от този тип, които могат да се намерят в търговската мрежа, са с 93% КПД. Те имат и много други предимства, използвайки последните иновации в технологиите. Викиват LED захранването е изключително малка и удобна за използване кутийка.

LED осветлението има някои особености. Веригата, в която са включени такива лампи, трябва да има ниски стойности на напрежението. Именно това е ролята на LED захранването в тази верига. Производителите се специализират все повече, за да могат да влияят прецизно на токовия импулс, който се създава във веригата.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар