Кога да потърсим дежурен стоматолог?


Свикнали сме да отлагаме доста неща, включително такива, свързани с нашето здраве, но добре знаем, че колкото повече отлагаме срещата със стоматолог, толкова повече задълбочаваме проблема.

Винаги когато имате нетърпима, силна болка в зъба, която не можете да успокоитe по никакъв начин е желателно да потърсите компетентен дентален специалист, независимо от часа. За щастие отдавна са минали времената, когато трябваше да се съобразяваме с работното време за посещение при дентален специалист. Днес можем да се възползваме от дежурен стоматолог София по всяко време на денонощието. Разбира се, имаме избор да чакаме подходящ момент за посещение в зъболекарския кабинет и да приложим бабини рецепти за зъбобол, но това в никакъв случай не ни гарантира положителен резултат. Без съмнение, най-разумното решение при проблеми с кариес, абцес, пулпит или счупване на зъб, нарушаване целостта на пломба, наличие на болка и възпаление в устната кухина е да се срещнем със специалист, който може на момента да установи проблема и да приложи адекватно лечение.

В случай, че реагираме навреме, можем да си спестим усложнения, включително хирургическа намеса. Когато става въпрос за болка, свързана със зъбно-челюстната кухина е важно да се погрижите на момента. Дежурният дентален специалист ще ви помогне да се отървете от болката и да прекарате спокойно нощта, а в случай, че се налага продължително лечение и повторни прегледи, ще ви назначи такива.

Все пак, за да не ви се налага да тичате към дежурния кабинет, е добре да следвате елементарните, но много важни правила за поддържане на здрави зъби. А именно да ги миете поне два пъти на ден, да не пропускате профилактични прегледи при вашия зъболекар, да почиствате пространството между зъбите със специален конец, за да поддържате здрави венците, да използвате периодично подходяща за вас вода за уста. При наличие на болка, афти и възпаления, непременно се консултирайте с зъболекар. Избягвайте вредни за зъбите храни и напитки.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Кога да потърсим дежурен стоматолог? , 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар