Модерното днес

Вървя си аз с усмивка из Париж и не се и замислям какво съм облякла. А то не е кой знае какво. Според мен е модерно. Дънки, обувки и обикновена бежова блуза с дълъг ръкав, а на врата съм завързала шалче на цветя. Не се и замислих дали съм модерна, но според мен изглеждах по френски. Семпло, натурално и не натруфено. За миг се замислих, в България, ако изляза така, ще съм странна. Тук някак модерното е различно. То явно всяка страна си е модерна по нейно му. В Париж е модерно ненатрапчивото и ненатрупаното, колкото по-семпло, толкова по-добре. Роклята на точки е още по-голям хит, обаче и тук е така. Въпреки, че една приятелка ми каза, че и е някак…бабешко. Защо?! Не знам, но не й е модерно. За нея модерното е, дънки тип цигара, тениска и кецове. Ми добре, и това е модерно.
Ако трябва да следваме тенденциите всички, ще сме като на ревю на някой дизайнер. Няма начин едното харесвано от мен, да се харесва и от моята приятелка. Това не значи, че не съм модерна. Особено като сложа и усмивката и самочувствието и … съм супер. Ама докато бях в Париж не го мислех това, не се чувствах странна. Нямах усещането, че роклята ми на точки не е в крак с модата, а напротив. Не, че и тук не виждам рокли на точки. Но, аз говоря за модерното, а за мен това е как изглеждаш. Не дали си облечена в последната колекция излязла на пазара, а как си съчетала дрехи, цветове, настроение. Ако ме убиват обувките, няма как да се усмихна, да вървя гордо и да съм красива. Най-вероятно ще правя странни гримаси и ще гледам по-бързо да се прибера и да сваля тези тероризиращи ме обувки.
Най-ми е интересно като кажат, че това лято ще е модерен зеленият цвят и… на вън всички са едноцветни. Или по-точно в зелено, защото е модерно. А някой замисля ли се, че е като униформа?! За мен това не е модерно. Трябва да има класика и стил. Също най-вече самочувствие и комфорт от това, което си облякъл, иначе си манекен, показващ най-новите тенденции на пазара.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар