Най-добрите аксесоари за таблети

Настолни компютри, лаптопи, таблети, така се придвижи техниката от този тип. Таблета е най-новата преносима технология, с която можеш да правиш всичко. Те са леки, удобни за носене, имат издръжлива батерия, хубав и елегантен дизайн и много добри функции и са един от най-предпочитаните подаръци през 2013 година. На пазара има голямо разнообразие от модели и марки.

Таблетите имат редица плюсове, които ги правят толкова предпочитани от потребителите. Те са страхотни и изключително удобни за четене, игри или просто сърфиране из виртуалното пространство. Разбира се, притежават и недостатъци – липса на клавиатура, която за някои е доста голям минус, по-ограничен хардуер и затруднено писане, като цяло.

За да превърнете таблета си в нещо, което да ви носи радостта, а не ядове, може си вземете някакъв стилен аксесоар.

Защо това да не бъде калъф? Той ще предпази таблета от надраскване, замърсяване, падане, стига разбира се, да заложите на здрав и качествен модел. На пазара има огромно разнообразие от модели и цветове, така че няма съмнение, че ще намерите най-подходящия. Като пример можем да ви даде калъфът на iPad, който перфектно съхранява и защитата устройството. Освен това е уникален и интересен с различните си цветове, а да споменаваме ли възможността за поставяне на iPad-а в положение, предназначено за гледане на филми или писане.

Едно от най-важните неща както при таблетите, така и при всяко устройство е батерията. Няма по-лошо нещо от това тя да свърши, когато сте на път или просто нямате достъп до зарядното си. Ето защо, хората са измислили модели таблети със сменяема батерия. Може да си купите две и едната да бъде винаги заредена и в готовност за ползване.

Естествено, може да си вземете модел с докинг станция, която позволява свързване към USB и зареждане на батерията.

Клавиатурата може да се превърне в голям проблем, особено за тези, които не са свикнали да работят с touchscreen. Виртуалната клавиатура често се превръща в много неудобен и бавен начин за комуникация. Ако и вие имате подобен проблем, най-добре и купете външна клавиатура, доста модели предлагат тази възможност.

Например, Asus Eee Pad Transformer притежава док станция и клавиатура, които го правят в изключително удобно устройство. Горе посочените екстри ще ви струват още 150 долара към сумата, която трябва да заплатите за таблета.

Недостатък при таблетите е ограничения твърд диск. В днешно време всеки се нуждае от колкото се може по-голямо пространство за съхранение на данни. Ето затова, доста модели ползват флаш памет, като заместител на твърдия диск. Всичко зависи от таблета – съществуват такива с достатъчно памет, като iPad 2 и неговите 64GB, но има и такива, използващи флаш памет.

Има възможност за увеличаване на свободното пространство. За целта трябва да си купите външен твърд диск, чиято цена се определя от гигабайтите.

Като истинско удобство за таблетите се явяват поставките. Някои модели имат идеални характеристики за гледане на филм, но ако таблета е в легнало положение, едва ли ще ги усетите. Ето тук се намесва поставката, която се грижи за изправената стойка на устройството. Предлагат се най-различни атрактивни модели – някои, с форма на Macintosh компютър от 80-те, други – високи, колкото човек.

Ако си взимате таблет, но нямате друг компютър освен него, се предполага, че ще искате да слушате и музика на него. Говорители не са с толкова силен звук, заради което и тонколоните ще бъдат перфектно решение на този проблем. Може да ги свържете чрез Bluetooth или към аудио изхода.

Хубаво е да имате протектор за екран, тъй като ако тъч скрийна се развали, няма да можете да работите с таблета. Нека той бъде защитеН постоянно от каквото и да е външно въздействие, за да не се наруши функционалността му. Освен това, цените на протекторите са съвсем достъпни и определено струват по-малко от евентуален ремонт.

Въпрос на предпочитание е да си купите писалка. Таблета има някои приложения, благодарение на които може да напишете бележка или някакво напомняне, при които писалката би била доста удобен инструмент. Тя е перфектна и за рисуване, и ще ви свърши идеална работа, ако сте почитатели на изкуството.

HTML код на статия

Автор: WebSEO.bg


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар