Смяна на батериите на UPS акумулатори

UPS акумулаторите могат да са наистина много полезни, когато електричеството бъде прекъснато. Човешкият живот става все по-зависим от снабдяването на домовете и офисите ни с ток. Това означава, че всеки от нас трябва да помисли как да се подготви, когато се налага профилактика на електропреносната система или аварийни изключвания. UPS акумулаторите могат да помогнат наистина в много подобни моменти. В ситуация, в която сте изправени пред прекъсване на електрозахранването, може да използвате UPS акумулаторите, за да спрете компютъра си правилно, например. Това ще ви предпази от загуба на ценни данни и информация.

Единственият проблем, който може да се появи с тези устройства, е при батериите им. Това означава, че те трябва да бъдат тествани редовно. При невъзможност батериите да задържат достатъчно електрически заряд, устройството е непотребно. Именно това е причината, поради която всеки потребител трябва да е на ясно как може да смени батериите на UPS акумулаторите. След като имате на разположение правилните батерии за вашия вид устройство, операцията по смяната трябва да ви отнеме не повече от няколко минути.

Подготовка за смяната на батериите

Потребителите, които имат на разположение и използват допълнителното подсигуряване на UPS акумулатори, трябва да са на ясно, че пред тях стои предизвикателството да намерят правилните батерии за устройството си. Това е по-трудната част от работата. Задачата обаче се улеснява с наличието на интернет и онлайн магазини на производители и дистрибутори на това устройство.

На първо място трябва да се проведе проучване за производителя и модела на UPS акумулаторите. В интернет има наистина много сайтове, които предоставят подобна информация. Освен това можете да бъдете сигурни, че ще намерите и предложения за резервни части на устройството. Винаги можете да изберете и да отидете до магазина, от който сте закупили UPS акумулаторите. Продавач-консултантите на тези места могат да ви снабдят с това, което търсите и да ви дадат ценни съвети за инсталацията и съхранението.

Същинска смяна на батериите

Обърнете устройството така, че да можете да достигнете до гърба му. Повечето производители поставят батериите именно там, като UPS акумулатори от Викиват. Избутайте пластмасовата част, която покрива батериите. Тя обикновено е пригодена така, че да се отваря лесно. Сложете ръката си на батериите и завъртете UPS акумулаторите. Чрез това движение батерията трябва да падне направо в ръката ви.

Следващата стъпка изисква от вас да намерите и извадите клемите, които свързват батериите с устройството. Традиционно това трябва да са два кабела. Това действие би трябвало да ви помогне, за да ги разделите от устройството.

Поставете новата батерия на мястото ѝ и свържете клемите. Традиционно черният кабел е отрицателен, а червеният положителен. Цветовете могат да са различни в зависимост от различните производители и модели. В случай, че се затруднявате със свързването, можете да намерите книжката с инструкциите, която е била приложена към UPS акумулаторите. Там вероятно има подробна схема, както и обяснения, посветени на това как се поставят батериите на акумулатора.

Следва да повторите стъпките, с които започнахте. Уверете се, че батерията е на мястото си. След това можете да поставите защитния капак на мястото му. Заредете батериите на устройството, според изискванията на производителите.

HTML код на статия

Автор: dobringeorgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар