Зъбните протези за живот със самочувствие

Съвременната стоматология се стреми да предложи на пациента висококачествени материали, щадящи здравето и естетика на високо ниво. Усмивката без зъби остава в  миналото с услугата протези за зъби. Много важно е навременното лечение при загуба на няколко или дори само на един зъб, тъй като освен естетиката се нарушават говора и дъвкателната функция. Храненето се превръща в проблем, след което възникват и други болести, свързани със стомашния тракт.
Протезите са подвижни конструкции, които могат да заменят липсващите зъби и заобикалящите ги тъкани. Зъбните протези могат да заменят както един зъб, така и всички зъби от челюстта. Съвременната стоматология предлага поставянето на т.н. имедиатни зъбни протези, благодарение на които веднага след ваденето на постоянен зъб той бива заменен от този вид протеза. Те са временни протези, докато заздравее тъканта и бъде изработена постоянна протеза. Много важно е веднага след ваденето на зъб да започне процедура по заменянето му от протеза. Отлагането във времето води до усложнения, като стопяване на костта и невъзможност за добра задръжка.

В денталната практика, от доста години и в България, се използват различни технологии и висококачествени материали за изработка на гъвкави, т.н. “силиконови” зъбни протези. В ежедневието те са познати още като “меки”, “еластични” или “флекси” протези. Тяхно предимство е, че материалът, от който са изработени, не се променя във времето. Той е полупрозрачен и изключително лек, еластичен и здрав, с ниско тегло. Приляга точно върху небцето, създавайки комфорт и изцяло естествен вид. За разлика дори от естествените зъби, силиконовите протези не се оцветяват от храни и напитки. При спазването на специална орална хигиена, каквато изискват всички протези, материалът на силиконовите не задържа течности и неприятни миризми. Почистването им не се отличава от хигиената, която изисква всяка една зъбна протеза – почистват се след всяко хранене със специални препарати, а също и в ултразвукови ванички за протези. Ремонтът на този вид зъбни протези позволява да бъдат добавяни нови зъби и куки. Цената за ремонта е сравнително по-ниска от поправката на останалите видове протези.

Зъбните протези притежават изключителни качества, тъй като заменяйки липсващите постоянни зъби подобряват дъвкателната способност и говора. Това води до предотвратяване на някои храносмилателни проблеми. Зъбните протези имат уникалната способност да подобряват самочувствието и качеството на живот на човека.

 

HTML код на статия

Автор: magicaz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар