Как да изберем евтино, но качествено бижу?

Колкото и да имаме желание, в живота не винаги имаме възможност да си позволим накитите, които ни харесват. Може да си падаме по скъпи бижута с диаманти, да предпочитаме злато с висок карат, дори платина или родий, но няма как да можем винаги да притежаваме всичко, което ни се прииска. В избора на бижута, обаче, има някои тънкости, които, ако ги овладеете добре, могат да Ви помогнат винаги да имате под ръка стилни и изискани бижута за конкретния повод и най-важното – да притежават бижута с високо качество.

Най-важното е да проумеете, че цената не винаги е фактор номер едно. Я огледайте всички жени около Вас, нима всички те са богати? Нищо подобно – повечето са точно като Вас. Работят на средна заплата от 9 до 5, грижат се за деца, плащат за уроци, пазаруват за вкъщи. Въпреки това, някои от тях притежават невероятни бижута, които просто няма да Ви излязат от ума, ако един път ги видите. Иска Ви се и Вие да сте така, нали? Знайте, че не е невъзможно, дори и ако бюджетът Ви е доста ограничен.

Да започнем с избора на метал. Платината е превъзходна, но е твърде скъпа. Ако искате да си купувате само платинени бижута, то знайте, че винаги ще срещате финансови затруднения. Все пак тя е един от най-скъпите метали. Не е много голяма разликата и със златото. То винаги е доста скъпо, независимо дали е бяло, жълто или розово. По тази причина е най-добре да изберете среброто. То е благороден метал, качествено е, красиво, а не малко бижута на кралски особи, аристократи и звезди са изработени именно от сребро.

В допълнение избягвайте покрития от злато и платина. Те едва ли ще направят накита по-качествен. Единственото което ще спечелите е, че ще изхарчите повече пари и после ще има едно нетрайно и лющещо се покритие, за което да се тревожите. Всеки знае, че покритията изискват много внимание и специална поддръжка, което едва ли ще Ви зарадва. Освен това в едно бижу с покритие няма нищо изискано. За това – заложете на среброто. Е, ако среброто е обработено с родий за повече блясък, това вече е съвсем друго нещо.

И така, вече сте избрали – бижуто ще е от сребро. Но какъв камък да има? Тук възможностите са доста големи. На разумна цена можете да добавите полускъпоценен камък като например топаз, сапфир, тигрово око, кехлибар, опал или нещо друго. Всички те са много шик, придават изискано излъчване на бижута, освен това няма да загубят стойността си, защото са високо качествен естествен минерал. Друга алтернатива, особено ако не държите на естествения произход на камъка, това са прочутите кристали Сваровски, които са известни с изключителния си блясък. И така, сега уверихте ли се, че имате голям избор?

HTML код на статия

Автор: Zoran


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар