Грижа за екстеншъните за коса

Всяка жена с удължена коса знае, че тя се нуждае от специални грижи, за да остане възможно най-дълго красива, блестяща и не заплетена. Ако вие за първи път си купувате треса за удължаване, имайте предвид, че поддръжката изисква малко време, но доста усилия. Първото, което трябва да запомните е, че макар и естествена, косата на екстеншъна не е същата като вашата собствена. Вашата коса се подхранва от корените и непрекъснато се подменя с нова, затова цъфтежът е лесно отстраним проблем. Достатъчно е да отидете на фризьор, за да отървете от досадните двойни връхчета. Не е така с тресата. Щом един път се появи цъфтеж, можете да го прекратите само с ножица, но така намалявате нейната дължина. За да я предпазите от цъфтене, използвайте кристали за коса със силикон. И всъщност какви продукти са необходими, за да се радвате по-дълго на новата си най-любима придобивка?!

  1. На първо място се нуждаете от хидратиращ и подхранващ шампоан. Повечето фризьори ще ви посъветват да миете тресата с шампоана, с който миете и собствената си коса. Мийте я с хладка вода. Това е добър съвет, на който можете да обърнете внимание.
  2. Ако има нещо по-важно от шампоана, то това е маската за коса. При всяко миене на екстеншъна трябва да използвате маска за суха и изтощена коса. Това ще направи удължението по-подхранено и бляскаво. Никога не решете тресата, когато е мокра. Изчакайте да изсъхне.
  3. При ресане на екстеншъна използвайте балсам без отмиване за лесно разплитане на коса и четка с естествен косъм, която не провежда статично електричество. Сресвайте внимателно заплетените участъци, без да дърпате и скубете тресата.
  4. За финална грижа може да използвате професионални кристали за коса със силикон. Ако косата е от естествен косъм можете да я изправяте, накъдряте и боядисвате. Ако удълженията ви са от изкуствен косъм можете да ги изправяте с преса до 160 градуса. Но трябва да бъдете внимателни, за да не ги стопите. Ако изкуствената треса е от добро качество няма да имате проблем. Боядисването на екстеншъна не се препоръчва, тъй като допълнително я изтощава. Най-добре при самия избор да търсите цвят, който се доближава максимално до вашия.

Удълженията за коса внасят красота и лукс в живота на всяка жена. При правилна грижа могат да ви служат вярно до 5-6 години. Не забравяйте, че тресата се сваля преди спане. Иначе рискувате на сутринта да се събудите с топка на тила си и с неоправдана инвестиция.
Повече информация и възможност за избор и поръчка на екстеншъни за коса можете да откриете на http://www.bogen.bg/аксесоари/екстейшъни

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар