Какво да правим и да не правим с къдриците

Пружиниращи и ясно оформени къдрици е това, към което което се стремят повечето хора със стил и естествено къдрава коса! Но поддръжката не винаги е лесна, тъй като топлината, влажността и използването на неподходящи продукти могат да опустошат естествената структура на косъма. Тук ще намерите най-къдравите съвети за грижа към този тип коса!

  1. Не си четкайте косата. Къдрава коса е много по-податливи на пречупване, защото кутикулата на косъма е изправена в различни посоки. Движенията на четката могат да предизвикат пречупване на косъма. Бъдете внимателни към косата си!
  2. Експертите по грижа за косата са единодушни, че косата трябва да се мие с шампоан колкото по-рядко е възможно. Ако имате тънък косъм можете да я миете през ден, но се концентрирайте повече върху скалпа. За средна до гъста коса може да се разминете с миене с шампоан веднъж седмично и само да я изплаквате с вода през ден.
  3. Подрязвайте косата си на всеки три месеца. Това поддържа краищата свежи и здрави, особено ако косата ви е склонна към сухота!
  4. Стилен съвет: За да се откроят добре вашите къдрици, след горещ душ остане там още няколко минути, за да позволите на парата да навлезе в косата ви. Това ще ви подсили къдриците – приложете стилизиращ крем за коса веднага след като излезете от банята.
  5. Ако имате дълга коса, подстрижете я на слоеве за да я разредите и да я направите да изглежда по-ефирна. Бъдете внимателни да не намалите слоевете твърде много, защото ако са твърде къси бихте могли да постигнете ефект на прекалено бухнала коса! Най-късият слой трябва да бъде до брадичката.
  6. Не позволявайте на никого да ви режа косата с бръснач. Тази техника огрубява кутикулата на косъма и го прави по-податлив на разцепване.
  7. Използвайте овлажняващи продукти за коса, които съдържат съставки като масло от шия, палмово масло и масло от авокадо. Потърсете продукти за коса, които са направени специално за къдрава коса.
  8. Балсамът е твой приятел! Веднъж под душа с овлажняващ балсам и след това балсам за след къпане, когато сте излязли от душа. Това помага да се заключи влагата чрез създаване на влажна бариера за вашата коса! Веднъж седмично използвайте дълбоко проникваща маска за коса.
  9. Инвестирайте в добър стилизиращ крем и лосион за омекотяване. Това ще добави последен щрих, преди да излезете навън, за да се запечата кутикула на косъма и да се предотврати накъсване и да се запази от нежелана влага. Ако косата ви е фина, използвайте продукт на водна основа. Ако косата ви е средна до гъста, потърсете нещо на силиконова основа.
  10. Въздухът изсушава косата ви, затова след баня разнесете по косата си балсам без отминаване и стилиризиращ крем. Навийте около пръстите си малки кичури коса, за да оформите леки къдрици. Останете така около 15-20 минути след това отпуснете. Опитайте да не докосвате или рошите косата си, докато не изсъхне напълно и къдриците не придобият завършен вид.
  11. Ако обработвате косата си топлинно, инвестирайте в маша за къдрици и сешоар с възможност за дифузер приставка. Дифузерът разпръсква топлата струя равномерно по цялата коса. За финал, когато косата Ви е напълно суха, използвайте и маша, за да оформите максимално къдриците.
  12. А за дните, в които не искате да си правите прическа, разчупете с рошав кок! Той стои чудесно на момичета с къдрави коси, поради естественият обем от къдриците им. Пуснете няколко кичурчета около лицето си, за по-нежно излъчване.  Останалата част от косата навийте на хлабав кок и захванете с фиби.

Още полезни съвети можете да получите в курсове на Давитоз.

HTML код на статия

Автор: davitoz


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар