Как да летите безопасно с дрон DJI Phantom 4

Летенето с дрон DJI Phantom 4 може да бъде истинско приключение, но преди да се впуснете в него задължително трябва да се погрижите за сигурността на квадрокоптера, както и за сигурността на всички хора около него. За тази цел днес сме Ви спретнали един бърз инструктаж, с помощта на който ще ви запознаем с най-важните мерки за сигурност, към които трябва да се придържате преди и по време на полет.

Мерки за безопасност преди полет с дрон DJI Phantom 4

Винаги преди полет проверявайте перките (пропелерите) на дрона за наранявания и повреди. Не използвайте надраскани, напукани, счупени или компрометирани по друг начин пропелери! Никога не се опитвайте да хващате перките, докато се въртят, защото могат сериозно да наранят ръцете Ви!

Всеки път преди полет проверявайте заряда на интелигентната батерия на вашия дрон DJI Phantom 4. Справка за текущия заряд на батерията можете да направите по два начина – с помощта на приложението DJI GO или чрез четирите LED индикатора, които са интегрирани в самата батерия. Когато и четирите индикатора светят в зелено, това означава, че батерията Ви е напълно заредена.

Мерки за безопасност по време на полет с дрон DJI Phantom 4

Винаги се стремете да летите в хубаво и ясно време, както и да поддържате визуален контакт с дрона. Не рискувайте да използвате Phantom 4 при дъждовно и мъгливо време, при снеговалеж, при вятър със скорост над 10 м/сек, както и при температури извън диапазона от -10°C до 40°C. Ако все пак държите да летите при ниски температури, Ви съветваме да оставите Phantom 4 и интелигентната му батерия на открито за няколко минути, за да се да се темперират (приспособят към атмосферните и метеорологични условия).

Бъдете предпазливи, когато летите с Phantom 4 на голяма надморска височина (над 6000 метра), защото на такава височина батерията на квадрокоптера се изтощава по-бързо.

Старайте се винаги да летите на открито. Не се приближавайте прекалено много до клоните и короните на дърветата, до електропроводи, промишлени комини, улични стълбове и лампи и т.н.

Когато използвате Вашия дрон DJI Phantom 4, летете на разстояние от големи метални конструкции, радио кули и зони със силни електромагнитни полета, които биха могли да причинят смущения в работата на GPS системата и компаса на дрона.

Избягвайте да летите с Phantom 4 над места с голяма концентрация на хора и превозни средства – градски площади, стадиони, ЖП гари и магистрали. Абсолютно забранено е прелитането на дронове над всички видове летища, както и над военни бази, териториални граници и други чувствителни зони.
Пазете дрона Ви от чайки, гларуси и орли. Тези птици доста често нападат дроновете, а и нерядко успяват да ги свалят!

HTML код на статия

Автор: petkon


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Как да летите безопасно с дрон DJI Phantom 4, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар