Как перфектно да гримирате устните си?

В по-долните редове, събрахме няколко трика, които ще Ви помогнат да направите перфектен грим на Вашите устни.

Имате ли прекалено широки, тънки, малки или грапави устни? Това вече не е проблем!

Най-важният момент при нанасянето на грим на устните е това, те да са безупречно гладки. Ако устните Ви са грапави – използвайте нежен, зърнест пилинг. Сами, можете да направите пилинг на основата на захар или кафе. Добро решение, също така е масажирането на устните с непрекалено твърда четка за зъби. Трябва да не забравяте, да правите това с много нежни движения, защото интензивното разтъркване на пилинга, може да доведе до бързо нараняване и кървене.

Ако върху устните Ви се образуват бръчици, можете да ги замаскирате с помощта на специална база за устни.

Подходящата подготовка на кожата на устните преди да нанесете разкрасителните продукти е важна стъпка, за да може да се радвате по-дълго на Вашия мейкъп.

Преди нанасянето на какъвто и да е цветен грим за устни, струва си да ги хидратирате – най-добре е с балсам за устни. Популярен козметичен продукт от този тип е бътер балсама. Старайте се да хидратирате кожата на устните се възможно по-често, особено лятото.

След хидратацията, подгответе устните си за нанасяне на червилото, като преди това ги напудрите или нанесете коректор. Не забравяйте, че какъвто и цвят пудра или коректор да нанесете преди червилото, тази процедура ще промени леко цвета му.

Изберете молив за устни в цвят, който да е сходен с цвета на червилото. Имайте предвид, че прекалено светлия молив за устни ще накара да изглеждате комично, а прекалено тъмния – вулгарно. С помощта на молива за устни, можете да обрисувате външните крайща на устните, ако желаете да ги уголемите. За намаляването размера на устните направете обратното – обрисувайте краищата на устните възможно най-отвътре.

За да изглеждат устните Ви по-плътни, достатъчно е да използвате бронзър – нанесете продукта под долната устна. Друг трик, за да направите устните оптически по-плътни  е нанасянето на перлен цвят – молив или сенки над горната устна. Ако Вашите устни са прекалено тънки, нанесете върху червилото гланц.

От друга страна, ако Вашите устни са прекалено големи и желаете оптически да ги намалите – използвайте матови червила със студени и тъмни цветове.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар