Боровец – туристическа дестинация за ценители!

През 2016 г. се навършват юбилейните 120 години от създаването на най-стария планински курорт в България – Боровец! Преди повече от век княз Фердинанд открива ловната си резиденция там и ваканционното селище започва да се развива динамично. Днес Боровец умело съчетава наследството на традициите и водещите предложения в туристическия бранш при посрещането на своите гости. Предпочитан от царе, Боровец е дестинация за ценители!

Планинският курорт ще оправдае очакванията на всеки гост, дори и тези на най-изтъкнатия познавач! Това се дължи на факта, че бутиковите хотели непрекъснато подобряват стандарта на услугите си, а приоритет в обслужването е индивидуалното отношение към посетителите. Туристите могат да се възползват от достъп до безплатен паркинг, до безжична Wi-Fi връзка и до факс. Хотелите в Боровец разполагат със съвременно обзаведена зала за конферентни срещи, семинари, тиймбилдинги. Те могат да бъдат намерени на следния адрес: http://www.rooms.bg/hoteli-borovec.html

Определено посетителите на курорта ще оценят по достойнство релаксиращата обстановка на спа центъра. Тук гостите могат да се убедят в лечебните качества на терапевтичните процедури. Парната баня е подходяща за хора със сърдечни проблеми, тъй като температурата не надвишава 50 градуса, както при сауната. Турската баня гали сетивата, а приятен завършек след напарване е ориенталският пилинг, пилингът с кафе, масажите с пяна или с шоколад. Усещането е гарантирано!

За ценителите на разнообразната кухня, Боровец предлага кулинарни шедьоври по известни български и интернационални рецепти. Ястията се поднасят със селектирани вина, за да подчертаят вкуса на храната.

Планинският курорт се слави сред познавачите с изключителните условия за практикуване на зимни спортове. Около 160 машини за сняг осигуряват заснежаване на над 60 % от ски зоната, а 8 писти, от общо 24, са пригодени за нощно каране. На територията на Боровец работи фънпарк от 2011 г.,предназначен за фристайл скиори и сноубордисти. Гостите могат да си наемат екипировка на реномирани марки в ски гардеробите или да получат професионални уроци в ски училищата.

По случай Световният ден на снега – 16 януари 2016 г., Боровец се включи и в международната инициатива за популяризиране на белите спортове. Организаторите на празника изненадаха посетителите с безплатни обучения по ски и сноуборд. Курортът участва в още една инициатива на Министерство на образованието и науката, наречена „Научи се да караш ски”. Всички тези усилия на персонала в Боровец са насочени към тенденцията за качествено обслужване на световно ниво!

Боровец ви приканва да станете част от вековна традиция! Вече 120 години внушителната гледка на боровата гора спира дъха, както някога е очаровала царското семейство! Почувствайте духа на отминалата величественост, защото Боровец е дестинация единствено за ценители!

HTML код на статия

Автор: georgi_georgiev


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Боровец – туристическа дестинация за ценители!, 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар