Навигация за БМВ Е39

Излезе дългоочакваният нов модел мултимедийна система от вече набралия популярност производител – Ерисин.
Той е с продуктов код: Erisin ES6039B и е създаден специално за BMW E39, което ще рече БМВ 5-та серия, произведени между 1996-та и 2003-та година. За огромна радост на феновете на Е39, новата навигация е с дизайн досущ като този на фабрична голяма 16:9 навигация за модела, т.е. предният панел е прав, вместо познатия досега изкривен в горния край модел, който е проектиран за БМВ Е53 Х5.
Както се разбира от сайта на българското представителство на Erisin, новият модел е проектиран до голяма степен именно за българския пазар, понеже интересът към такъв продукт в България е бил наистина силен. Доказателство за това е фактът, че навигацията Erisin ES6039B пристига първо в България, т.е. първите 40 броя от този модел са изпратени у нас. В тази статия ще се опитаме да ви представим едно пълно ревю на въпросния модел и ще го сравним с предишните или с конкурентните навигации за БМВ Е39, за да могат читателите лесно да придобият представа какви са плюсовете и минусите на новия модел. Отваряме кутията на ES6039B и виждаме добре познатите от предишните модели аксесоари и окомплектация, които в случая са:

  • Мултимедийна система Erisin ES6039B, в найлонче и с фабричен протектор на дисплея;
  • 17 пинова букса за свързване към БМВ Е39 преди 2001-ва или така наречените “кръгли пинове”;
  • 40 пинова букса за свързване към БМВ Е39 след 2001-ва година (плоски пинове);
  • USB удължаващ кабел за извеждане на USB в жабката;
  • Планки за монтаж и болтове
  • Букса с допълнителни изводи за камери, регистратори, видео и аудио носители, усилватели и др.

В комплектът не присъства карта с памет и първоначално решаваме, че това е пропуск от страна на производителите, но след като стартираме навигацията и натиснем бутона “NAVI”, разбираме че не е пропуск, просто при новия модел програмата за навигиране е във вградената памет, вместо на допълнителна карта памет. След бързо преглеждане на отделните букси и жакове, които и в други модели сме виждали, се заемаме с монтаж на системата, за да я видим в действие. Монтирането е по-лесно от обичайното, понеже наистина всичко е подобрена версия на предишните модели и буксите са така замислени, че да не опират в задната част на централната конзола. Още по-хубаво е, когато монтираме и фабричните метални планки за монтаж на навигация за Е39, благодарение на които навигацията застава абсолютно по същия начин, както тя стои при фабрично монтираната голяма навигация. Разбира се, и дума не може да става за сравнение на Erisin ES6039B с фабричната БМВ навигация, понеже това е все едно да сравняваме чисто някой последен модел смартфон със телефон от 90-те години. Функциите на ES6039B са добре познати, понеже все пак Android 6.0.1 ни е добре познат от съвременните смартфони и таблети, но не можем да не признаем, че се впечатлихме, когато установихме една от оптимизациите на Erisin, с които наистина променят коренно изживяването с новата тяхна система – hibernate функцията. Това е предимство, което прави следното: вместо навигацията да се изключва след определено време стоене в Standby (т.е. при изваден контактен ключ на автомобила) и след поставянето отново на контактния ключ тя да трябва да се стартира от нула и да минават 20 секунди за първоначално зареждане на операционната система, при навигацията Ерисин ES6039B при изваждане на контактния ключ, Android прави “снимка” на RAM паметта си и я запечатва на вградената памет. При следващото завъртане на контактния ключ на автомобила, Android стартира въпросната снимка от RAM паметта и по по този начин системата стартира мигновено, за 1 секунда, което е най-бързото първоначално стартиране на мултимедийна система с Android за автомобил, а с това и последния минус на Android в автомобил в сравнение с winCE (първоначалния старт) е изчезнало безследно.
Веднага отваряме Настройки -> Информация за продукта, за да проверим как са новите параметри и там прочитаме очакваните и обявените от Erisin параметри: 8 ядрен процесор, 2 гигабайта РАМ, 32 гигабайта вградена памет и Android 6.0.1.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар