Как да се грижим за здравето на нашите нокти

Поддържането на здрави и в добро състояние нокти е знак за добро здравословно състояние и ниво на хигиена. Добрата грижа за ноктите винаги е в състояние да привлече вниманието на околните и да им направи добро впечатление. Не е задължително да сте професионален маникюрист за да поддържате вашите нокти здрави и атрактивни. За тази цел има няколко препоръки и съвети които трябва да се спазват:

1. Винаги не забравяйте да проверите дали вашите нокти са чисти и ги подсушете веднага след миене

2. След като ги измиете, навлажнете ноктите и кожичките под разположени под тях за да предотвратите тяхното изсушаване и напукване.

3. Не давайте назаем вашите инструменти за поддържане на ноктите и избягвайте използването на препарати премахващи лака за нокти които съдържат ацетон

4. Ако използвате изкуствен маникюр, то тогава трябва да проверявате вашите нокти редовно за гъбични инфекции. Те могат да възникнат в случаите , когато изкуствените нокти не прилепват плътно до естествените, което позволява навлизането на влага помежду тях. Инфекциитемогат лесно да бъдат забелязани когато  ноктите получават специфичен зеленикав оттенък

5. Периодично почиствайте вашите нокти с лимон. Натрийте ноките си с лимонов сок и после ги изплакнете в продължение на 10 минути

6. За да направите кожичките на ноктите си по- меки , а ноктите по-твърди, вие трябва да поставите ръцете си в чаша мляко.

7. Бъдете много внимателни докато премахвате кожичките. Избягвайте да ги режете прекалено дълбоко за да избегнете инфекции и кървене.

8. Ако имате враснал се в месото нокът, то тогава отидете непременно на лекар и не се опитвайте да го лекувате сами.

9. Яжте здравословна храна  , като включвате в менюто си хранителни добавки  и храни които  съдържат витамини  полезни за вашата кожа, нокти, коса и тяло. Калцият и и биотинът са едни от тях.

10. Използвайте гумени ръкавици, когато миете съдовете, в градината използвайте почистващи продукти и т.н.

11. Всеки знае, че гризането на ноктите е един от лошите навици които засягат ноктите и правят впечатление на хората около вас , така че не правете това!

12. Ако забележите някакви странни петна по ноктите, неравности или обезцветявания по вашите нокти, непременно отидете на кожен лекар и поискайте неговото експертно мнение, тъй като състоянието на ноктите често указва за други заболявания които трябва да се лекуват.

Още много съвети за здравословен начин на живот и добър външен вид.

 

HTML код на статия

Автор: george


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар