Хотел “Августа Траяна” – Стара Загора

В близост до град Стара Загора, на около 20км се намира хотел „Августа Траяна“ в познатия балнеолечебен комплекс Старозагорски минерални бани. Това място е достъпно и популярно  също и със своите минерални и изворни води. Счита се, че те притежават лечителни способност, както и самата област „Богородична стъпка“, която всъщност е скалисто състояние наподобяващо на женска следа от крак. Легенди тръвдят, е този отпечатък е от самата Богородица. Можете да видите, а също така и да посетите древноримската баня разкрита по време на разкопки, както и двата останали от тракийско време жертвени олтара.
Предимството на местността пред други е, че е разположен в близост до големия град, но е далече от неговата сивота и негативна енергия. Това е едно „райско“ място подходящо за ваканции и усамотение далече от света. Хотелът в Старозагорски минерални бани – „Августа Траяна“ е в центъра на дългогодишния боров масив, който обгражда целия комплекс, а това от своя страна дава шанс за пленителни разходки и отдих на чист въздух. За всички запалени пътешественици, които не предпочитат да прекарат почивката си само в хотела и стаята си, те имат възможността да обходят различните пътеки за еко туризъм в региона. Един от маршрутите би могъл да бъде разходка до връх Момини гърди, който е разположен в близост до лековития комплекс.

Хотела в Старозагорските минерални бани се разполага както с двуместни и тройни стаи, така и от 4 апартамента. Това е удобен вариант както за двойки търсещи уединение, на което да се насладят един на друг, така и за семейства, решили да прекарат ваканцията си сред чистия планински въздух. Стаите са оборудвани с телевизор с кабелна телевизия и разбира се, всяка стая разполага със собствен санитарен възел, баня и топла вода. За удобството на гостите е и детския кът, паркинга, ресторанта а лятна тераса и камината за зимните дни. Можете да се насладите на апетитни гозби, които ще приготвят и сервират за Вас в ресторанта на хотела.  Всички предлагани блюда се изготвят по оригинални български рецепти, които ще смаят и най-претенциозните гости на заведението. Капацитета от места, които се предлагат на гостите на хотела са около 75 места, което от друга страна е отличен избор за провеждането на семейни или фирмени празненства.

С всичко казано до тук можем само да стигнем до извода, че хотела в Стара Загора – „Августа Траяна“ е подходящото решение за Вас или Вашето семейство. Ако искате да прекарате една хубава почивка сред природата – елате и се убедете сами!

HTML код на статия

Автор: web fusion


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар