Диета и хранителни добавки

Веднага като разберат, че са наддали няколко килца отгоре или че са увеличили с няколко сантиметра обиколката на дадени части от тялото си, у почети всички жени моментално се събужда познатият “диетичен рефлекс”. Без да се посъветват със професионалист, те се подлагат на любимата си диета, която в повечето случаи се свежда до гладуване. Защо е нужно обаче да лишавате организма си напълно от храна, когато можете да постигнете не по-лоши резултати като просто си създадете дългосрочни диетични навици – намалите умерено количеството храна.

Обикновено тлъстините се натрупват по тялото доста бавно. Могат да минат няколко седмици, дори и месеци, преди да забележите това постепенно натрупване. Не трябва да мислите обаче, че ще се оттървете от тях завинаги и ще се предпазите от повторното им натрупване. За да случи това наистина трябва да си изградите хранителен режим, съчетан с физическо натоварване. След една бърза диета безспорно ще се върнете към бившите си навици и точно след няколко седмици ще забележите, че мазнините са пак по местата си. Само едно просто ограничение на храната, съчетано с определени физически упражнения неусетно може да ви освободи от редица килограми излишни тлъстини и да не допуснете те да се появят отново. А ето и няколко хитрости. Ако консумирате хляб например, при всяко хранене яжте една филийка по-малко. Подслаждайте съвсем леко или пийте изобщо без захар чая и кафето. Количеството калории, от които ще се освободите по този метод, за броени месеци ще достигнат до няколко хиляди и тогава най-вероятно вече ще изглеждате и ще се чувствате, както бихте желали. Докато се опитвате да постигнете това ще утвърдите новите си навици и надали някога ще се върнете при вредните стари.

на всичкото отгоре е адски погрешно да се мисли, че за да ядем здравословно и да спазваме определен режим трябва да разполагаме с много пари – за да имаме възможност да си позволяваме да купуваме качествени и луксозни здравословни деликатеси. За да ядем здравословно не е задължително да изхарчим куп пари, а важното е да е натурална и прясна. Дори в продукти като царевица, ечемик, подправки, зеленчуци и плодове, витамините които те притежават са изключително ценни за организма. Когато приготвяте пресни ястия у дома, ако сте приготвили в малко по-голямо количество от колкото е необходимо, можете да замразите останалото ви да съхраните витамините. Когато вземете решение да я консумирате, ще бъдете убедени, че притопляйки храната, тя не само ще е запазила питателните си вкусови качества, но е и здравословна. Редовно пазарувайте и хапвайте зеленчуците и плодовете на дадения сезон – колкото можете да поемете, не ги пренебрегвайте, те ще ви заредят с необходимите витамини.

http://www.withscope.com/диета-и-хранителен-режим/

 

HTML код на статия

Автор: zikov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар