Анаболи, стероиди, или просто тестостерон

Анаболните стероиди са синтетично създадена форма на хормона тестостерон и ако някой иска да разбере повече за действието на стероидите, първо трябва да е наясно как действа тестостеронът. 95% от  него се произвежда от Лайдиговите клетки, разположени в тестисите. Средно на ден мъжете произвеждат от 2,5 мг до 11 мг тестостерон, а жените – 0,25 мг.

По-голямото количество тестостерон позволява по-висок синтез на протеини, или казано по друг начин ускорява изграждането на мускули от свободните аминокиселини в организма. Това веднага води до грешното заключение, че внасянето на голямо количество тестостерон в тялото би довело до изграждането на  по-голяма мускулна маса. Нещата са доста по-сложни.

Тестостеронът в своята естествена форма има кратък живот – от три до четири часа. Ако някой реши да използва този хормон като анабол (стероид), би трябвало да си го инжектира в течение на целия ден, защото при орално приемане не действа – тялото би го усвоило преди да стигне до кръвообращението, а в същото време черният дроб би загубил двойно повече време за преработването му, което обезсмисля неговата употреба. Тук на помощ идват химиците, които в своите лаборатории създават форми, издържащи възможно най-дълго. Така се появяват стероидите.

Съществуват два вида анаболи в Anabolni.com : естерни, които се приемат чрез мускулно инжектиране и алкилирани, които се приемат орално. Свързването на тестостерона с естер го прави устойчив, което води до по-продължителното му усвояване. Тази промяна кара тестостеронът да се разтваря по-добре в мастен разтвор, отколкото във вода. При инжектирането на естер се образува т. нар. депо в мускула, което бавно се усвоява чрез кръвообращението. Някои анаболи и стероиди се усвояват с месеци, а на други са достатъчни няколко дни. Честотата на инжектиране зависи от вида на приемания стероид, за да се поддържа постоянното високо ниво на тестостерон в тялото.

Структурата на тестостерона при алкилираните стероиди е променена така, че да бъде забавено неговото усвояване от черния дроб. Оралните стероиди обикновено дават бързи резултати, което ги прави предпочитани при началните цикли на приемане, но за сметка на стреса върху черния дроб.

Изборът на анаболи и стероиди зависи от преследваната цел. Оралните дават бързи резултати, но с по-голям риск, докато резултатът от инжекционните анаболни стероиди е последователен и дълготраен, с цената на желязно търпение.

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар