Детски онкологични заболявания

Според последни данни, децата, страдащи от онкологични заболявания са се увеличи пъти повече. През последните няколко години се наблюдава тревожната тенденция на бърз темп на увеличаване на този дял.Групата на онкологични заболявания при децата се различават със своята специфика на развитие. Това се дължи на факта, че за разлика от възрастните, организмът при децата все още е в процес на развитие.

От всички видове онкологични заболявания при децата, най- масовото, от което се разболяват те е левкемията. Симптомите са обилен косопад и болки в ставите, също и безсилие и рязко отслабване. Друг вид от групата на детските онкологични заболявания е и мозъчен тумор. Според статистически резултати туморното, мозъчно образувание  се среща при 27% от детските случай на онкологични заболявания.

Лечението на онкологични заболявания при децата е тясно свързано с други фактори. В зависимост от стадия на развитие, от местанахождението и вида на туморно образувание се назначава най-ефективната програма за лечение.Има някои сигнали, които алармират, че има нещо нередно. Най-често срещаните от тях са често гадене, замайване, главоболие, както и понижено, дори замъглено детско зрение.

Има различни видове онкологични заболявания. Едно от най- неразпространените е т.нар. Тумор на Вилмс.То е по-рядко срещано, но при децата, които са родени с дефекти съществува по-голям риск от заболяване. Симптомите при него са по-ясно различими. Такива са подуване в областта на бъбреците, липса на апетит, честа температура и наличие на кръв при уриниране.

В категорията онкологични заболявания в детска възраст попада и „лимфом”. При него туморните клетки се образуват в определени клетки, а симптомът за появата ми е подуване на лимфните възли, отслабване, температура и др. Ретинобластом също е разновидност на онкологично заболяване. Той най-често се наблюдава при деца, които са на около 2-годишна възраст. Характерното при него е, че зрението е понижено, дори замъглено.

В тинейджърска възраст най-широко разпространен е рак на костите. Неговите симптоми са внезапни, силни ставни болки, особено през нощта, както и при натоварване. Друг вид заболяване на костите, което също спада в групата на онкологични заболявания е саркомът на Юинг. Той не е толкова разпространен, характерен е повече за юношеска възраст. Симптомите са болки в костите на таза, ребрата, или в краката.

Детските онкологични заболявания са сериозен проблем, защото много често ранните симптоми за наличието на болестта не са ясно изразени, а напротив. В начален стадии на болестта може да не се покажат никакви нарушения и нередности.Най-важното нещо за успешното лечение и възстановяване е раковите клетки да бъдат увладяни в най-ранен етап. Това се налага поради факта, че те нарушават нормалното функциониране на детския организъм, което може да има фатални последици.Днес вече има модерни технологии, с помощта на които ракът може да бъде победен. Благодарение на тях и на все по-бързо развиващата се медицина, раковите образувания са напълно лечими, стига да бъдат хванати навреме –

http://www.ecocenterlotos.com/onkologichni-zabolyavaniya.html

HTML код на статия

Автор: nadyatsvetckova


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар