Състав на био продукта Акай Бери (Acai Berry)

Наричат Акай Бери (Acai Berry) плодът чудо и не случайно! Акай Бери (Acai Berry) има включени всички предимства на средиземноморската и френската диета. Био продукта съдържа повече антиоксиданти от червеното вино, и омега и есенциални мастни киселини, които са сходни по състав с най-цененият зехтин. Акай Бери (Acai Berry) е био продукт, който е крайно необходим за вашето тяло!

  • Антиоксиданти

Лабораторните изследвания показват, че био продукта Акай Бери (Acai Berry) е неизчерпаем източник на антиоксиданти, броят им в чудодейния плод превъзхожда всички други годни за консумация плодове на земята! Антиоксидантите помагат на организма да се справи с вредното въздействие на околната среда, което прави здрав не само организма, но и кожата. Ефектът «Anti-age» е един от основните полезните свойства на Акай Бери (Acai Berry). Едно зрънце съдържа голям брой активни антиоксиданти, които неутрализират свободните радикали в горните слоеве на кожата. Благодарение на тяхната висока концентрация, при редовната консумация на био продукта Acai Berry като добавка към диетата, ви осигурява подхранване на кожата и не по-малко анти-стареещ ефект от редовната употреба на скъпа козметика.

  • Антоцианини

Антоцианините – естествени пигменти, отговорни за розовите и тъмно сините цветове на различните плодове, зеленчуци и цветя. Те предотвратяват развитието на заболявания на сърдечно-съдовата система. Притежават противотуморно, антибактериално и антивирално действие. В Акай Бери има намерени 33 пъти повече антоцианини, отколкото в червеното грозде и много повече, отколкото в червеното вино!

  • Омега 3 мастни киселини

Месеста част на Акай Бери е наситена с Омега 3 есенциални мастни киселини – основният помощник за транспортирането и усвояването на мастноразтворимите витамини A, E, D и K в тялото. Според лабораторни тестове, една пропорция съдържаща ненаситени мазнини в био продукта Акай Бери е сходна с една пропорция мастните киселини в зехтина. Използването им както е известно, значително намалява риска от сърдечно-съдови заболявания.

  • Витамини

Витамин С участва в синтеза на колагена, оказва и противовъзпалително действие. Този витамин е мощен антиоксидант. Витамин А е от съществено значение за регенерацията на клетките, подобрява качеството на новообразуваната тъкан, стимулира синтеза на колагена, участва в окислително-редукционни процеси, използван е за лечение на почти всички заболявания на кожата, снабдява с хранителни вещества. Витамин E придава на кожата силен хидратиращ ефект. Той участва в образуването на колагенови влакна и лекува увредената тъкан. Лекари и дерматолози предписват този витамин, за да се отървем от белези и тъмни петна. Също така витамин C в био продукта Акай Бери увеличава циркулацията на кръвта, което е страхотно въздействие върху тургора и оставя приятен оттенък на лицето. Витаминът участва във всички клетъчни процеси, стимулира обмяната на веществата в кожата, като я предпазва от въздействието на лоша среда.

  • Протеин

Съдържанието на протеин, който е в месестата част на плодовете Акай Бери се равнява на съдържанието на протеин в кравето мляко (Акай Бери понякога е наричан “млякото на Амазонка”).

  • Целулоза

Разтворимите фибри (пектин) адсорбират жлъчните киселини, холестерола и предпазва кръвта от проникването им.

  • Цианидин

Цианидина предотвратява развитието на затлъстяването и диабета. Последните клинични проучвания показват, че цианидина е много важен за лечението на рак роля в бъдеще.

Разберете повече за Акай Бери: http://bg.wikipedia.org/wiki/Асаи/

HTML код на статия

Автор: 


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 6.0 от 6 звезди. (от 1 глас)
Състав на био продукта Акай Бери (Acai Berry) , 6.0 out of 6 based on 1 rating

Напиши коментар