За хубави подмишници

От доста години насам “естествения” вид на подмишниците е все по-неприемлив. Премахването на окосмяването в тази зона е просто задължително за жените и все по-препоръчително за мъжете. Чистите и гладки подмишници са явен позив за добра лична хигиена и грижа за тялото. Милиони съвременни жени прекарват доста време и разходват немалко средства за да решат трайно проблема с окосмяването подмишниците.

Особено през лятото, жените искат да се чувстват комфортно в леко лятно облекло без ръкави. Автоматично това означава редовна грижа за кожата подмишниците и редовното почистване на нежеланото окосмяване. Вариантите са няколко:

Бръснене

Бръсненето е бързо и просто решение. Уверете се, че самобръсначката ви е достатъчно остра. Няколко внимателни движения и в двете посоки лесно ще решат проблема с окосмяването. Неприятната страна на бръсненето е твърде краткотрайния резултат – космите поникват след едва няколко дни. Този метод е бърз, лесен и евтин, но доста нетраен.

Кола маска

Само фразата извиква неприятно усещане и дори болка. За търсещите трайно решение на проблема това обаче е един от най-предпочитаните методи. Главното предимство е, че кола маска можете да си направите и у дома. Ако това обаче ще е първият ви досег с този метод за обезкосмяване и сте решили да започнете точно от подмишниците, то е доста по-разумно да изберете козметично студио, което да свърши “мръсната работа”. В интерес на истината, където и да отидете няма да се отървете от болката. Голямото предимство на кола маската е трайността – окосмяването ще започне да се появява отново след две-три седмици и при редовно приложение все повече ще се разрежда. Редовното прилагане на кола маска обезсилва косъма и дори уврежда космения фоликул. В резултат новите косми са много по-тънки и по-редки.

Депилатоарите

Решение за тези, които трудно понасят болка или поне смятат, че красотата не иска чак такива жертви. Прилагането на депилатоар е доста проста като принцип на работа но не чак толкова лесна като практическо приложение. Кое му е сложното? Просто трябва да се наложи крема, да се изчака известно време и всичко е готово. Досадната част в простата процедура е нуждата 15 минути да седите с вдигнати ръце и най-вече във времето да се отървете от миризмата на депилатоара след като отмиете всичко. Ако носът ви понесе това ще се радвате на цели няколко седмици чисти подмишници.

И накрая – съвременната наука и технология идва на помощ.

Търсенето на наистина траен метод е обект на дългогодишни изследвания. В резултат се появява обезкосмяването с лазер и електролизата. И двата метода предполагат наистина траен резултат. Обикновено е необходима повече от една процедура. Главен недостатък на лазерната епилация и електролизата е, че няма как да си ги правите самостоятелно у дома. И двете процедури са доста скъпоструващи и по никакъв начин не могат да се сравнят с бръсненето или кола маската по себестойност. От друга страна проблемът с нежеланото окосмяване се решава практически завинаги.

HTML код на статия


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар