Избавете се от хемороидите – бързо и лесно

Около половината население над 50-годишна възраст в развитите страни страда от хемороиди. Това е заболяване, което може да бъде овладяно и излекувано, ако се вземат подходящите мерки навреме.

Хемороидите представляват разширени вени в ректалната област. Те могат да бъдат няколко вида. Външните хемороиди са маса от подути вени извън ануса или ректума.

Вътрешните хемороиди са подути вени, които растат във вътрешността на ануса и се  приплъзват навън. Усложняването на тези два вида води до кървене.

Причини за появата

Хемороидите могат да бъдат причинени от седенето твърде дълго. Това е една от най-често срещаните причини за проблема. Хората, които работят дълги часове седнали, могат да използват почивката си, за да направят кратка разходка или малко раздвижване. Стоенето прав дълги часове също предразполага към появата на болезнените съсиреци. Причината за това е, че се прилага голям натиск над ректалните вени.

Друга причина за появата им може да бъде нередовното движение на червата.

Хемороидите се появяват в развитите страни, защото там се консумират повече преработени храни. Те съдържат повече влакнести компоненти. За избягването на това неприятно състояние се препоръчва яденето на повече прясна храна.

От друга страна, има и някои състояния, които могат да предразположат към поява на проблеми от този вид. Бременните жени имат повишено налягане в кръвоносните съдове. Хората с наднормено тегло също попадат в рисковата група.

Някои трикове на моментално облекчение

Пациентите, които са забелязали болезнения участък, могат да сложат торбичка с лед. Процедурата може да се повтаря, докато болката утихне. Освен това, може да се легне във вана с топла вода след всяко ходене по голяма нужда. Това може да успокои раздразнените вени.

Промяната в хранителните навици може да изиграе огромна роля в справянето с хемороидите в дългосрочен план. Добавете повече храни, които имат много фибри. Това са плодове, зеленчуци, фибри. Хигиената също трябва да е на изключително ниво, за да не се допуска инфекция в заболялата зона.

В зоната на лечението

Пациентите, които са забелязали симптомите на хемороиди, трябва да се консултират с лекар възможно най-скоро. Специалистът ще прецени какво е подходящото лечение за индивидуалния случай. Медикаментите и билките, които се изписват за домашно лечение, могат да са достатъчна мярка. Консервативното лечение се прилага няколко пъти. В случай, че то не даде резултати, лекари са готови да предвидят процедура, която е подходяща за конкретния случай. Има много процедури, които се различават в степента си на сериозност. Една от тях е използването на гумени ленти, с които лекарите отделят хемороидите от кръвотока. Операцията може да бъде другата опция, която може да се приложи. Лекарите пристъпват към нея, само ако проблемът не може да се разреши по друг начин.

От друга страна, възможно е лекарят да прецени, че може да се приложи и лазерно лечение. Това е процедура, при която се използва химическата реакция, която се получава между кръвта и съсирения участък. По този начин, той се свива и престава да тормози пациента.

Пациентите, които са забелязали хемороидите, не трябва да страдат в мълчание. Това е заболяване, което е доста често срещано и никой не бива да се срамува от него. Правилното лечение и няколко предпазни мерки може да са достатъчни, за да се справите с проблема.

HTML код на статия

Автор: markomarkov


VN:F [1.9.18_1163]
Рейтинг: 0.0 от 6 звезди. (от 0 гласа)

Напиши коментар